Άλλοι είναι οι πονοκέφαλοι του Ολυμπιακού και όχι η ήττα από τη Λιόν

Ο Ολυμπιακός δεν χάθηκε που ηττήθηκε από τη Λιόν, αλλά ο προβληματισμός έχει να κάνει με άλλα πράγματα που φαίνονται στο παιχνίδι του.

Άλλοι είναι οι πονοκέφαλοι του Ολυμπιακού και όχι η ήττα από τη Λιόν

Πριν γράψουμε το οτιδήποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε τίποτα από το παιχνίδι με τη Λιόν. Δεν έπαθε καμία ζημιά λόγω μίας ήττας από τη Λιόν και ειδικά όταν αυτή ήρθε εκτός έδρας. Το ότι υπάρχει προβληματισμός στους Πειραιώτες είναι κάτι που έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν και όχι τόσο με το αποτέλεσμα.

Το ελληνικό πρωτάθλημα προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» και πολλοί περίμεναν και το πρώτο ευρωπαϊκό ματς για να έχουν μία καλύτερη εικόνα. Από αυτό το ματς διαπιστώθηκε ότι ο Ολυμπιακός που ήταν κυρίαρχος την περασμένη σεζόν επέστρεψε σε ένα παθητικό παιχνίδι και γενικά δεν θύμισε σε κάτι την ομάδα που πέρσι πήρε το Conference.

Βέβαια εκτός από το παθητικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι δεν έχει τον παίκτη που θα τον τραβήξει μπροστά. Του λείπει ο ποδοσφαιριστής που θα τον παρασύρει στην επίθεση. Όταν αποφάσιζε να βγει στην επίθεση δεν είχε λύσεις.

Ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού ήταν ο Ροντινέι και αν μη τι άλλο αυτό κάτι λέει. Όταν φτάνει στο σημείο η ομάδα να περιμένει τα πάντα από τον Βραζιλιάνο μπακ στην επίθεση τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Ακόμα και η παραδοχή του Μεντιλίμπαρ ότι έβαλε τρεις στόπερ γιατί του έλειπαν Μασούρας και Ζέλσον αποδεικνύει ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος ο Γουίλιαν και ο Βέλντε δεν τον έχει πείσει στα ματς που έπαιξε.

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει ένα γκολ στα τρία τελευταία του παιχνίδια αν μη τι άλλο είναι κάτι που προβληματίζει. Το ότι η μπάλα δεν μπορεί να τσουλήσει σωστά προς την επίθεση και ότι η ομάδα έχει χάσει την ενέργεια επίσης είναι κάτι που προβληματίζει. Όλα αυτά προκαλούν πονοκεφάλους και όχι η ήττα από τη Λιόν.