Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1: Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε (highlights)

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην έδρα της Γαλατασαράι με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1: Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε (highlights)

Παρά την καλή του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Πόλη, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τη Γαλατασαράι.

Η «τσιμ μπομ» μπήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, πιο φουριόζα στο ματς, ωστόσο και οι «ασπρόμαυροι» ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, Κωνσταντέλιας (7’), Ζίβκοβιτς (9’) και Τσάλοφ (13’) ήθελαν ένα... κλικ προκειμένου να μετατρέψουν σε γκολ τις προϋποθέσεις που έβγαλαν στο πρώτο τέταρτο.

Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο της «Γαλατά». Αρχικά ο Κοτάρσκι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Οσίμεν (25’) μετά το λάθος του Ότο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο αριστερό βολέ του Σάρα. Ο τελευταίος προσπάθησε σε δυο ακόμη περιπτώσεις (27’, 33’) να βρει δίχτυα, αλλά μάταια.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο. Στο 44ο λεπτό μετά τη σέντρα του Μπαρντακτσί, ο Οσίμεν με δυνατό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κοτάρσκι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκιουβέντς έκανε την επέμβαση του αγώνα σε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντέλια που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά απέτυχε να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος, έγινε στο δεύτερο. Στο 47’ ο Γιλμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από νέα μακρινή μπαλιά του Μπαρντακτσί, αλλά πιεζόμενος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Από το κόρνερ του Μέρτενς που ακολούθησε, όμως, ο Οσίμεν πήρε την κεφαλιά κι ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, μπερδεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Κοτάρσκι πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του Ότο προ του Οσίμεν (59’) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κροάτης τερματοφύλακας πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε κοντινή προβολή του πρώην άσου της Νάπολι, κρατώντας το 1-0.

Ενδιάμεσα, ο Κωνσταντέλιας φεύγοντας στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από τον Μπαρντακτσί είτε στον Ζίβκοβιτς, είτε στον Τσάλοφ που περίμεναν προ του Γκιουβέντς. Ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εξιλεώθηκε στο 67’, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Ότο, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα, ο Γκιουβένς απομάκρυνε, αλλά με τη μία ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Ωστόσο, η χαρά των φίλων του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ, αφού στο 75’ έγινε το 2-1. Σε σέντρα από τα δεξιά, οι παίκτες της «Γαλατά» έπαιξαν... βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι. Ο Μέρτενς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Οσίμεν τη δεύτερη και ο αφύλακτος Αγκιούν με αριστερό βολέ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ικάρντι με τρομερό πλασέ στην κίνηση, μετά το γύρισμα του Ντεμιρμπάι, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1

Σκόρερ: 48' αυτ. Μπάμπα, 75' Αγκιούν, 90 +5' Ικάρντι - 67' Κωνσταντέλιας

Γήπεδο: RAMS Park

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεζ (Ισπανία)

Κίτρινες: Αϊχάν - Οζντόεφ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (88’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Αγκιούν (88’ Κουτλού), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).