Έσε: «Μη βιαζόμαστε να μιλάμε για κακή εικόνα, έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΛΙΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ: Ο Σαντιάγκο Έσε μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν και αναφέρθηκε και στην κριτική που έχει ασκηθεί στην ομάδα του για τα τελευταία παιχνίδια της.

Έσε: «Μη βιαζόμαστε να μιλάμε για κακή εικόνα, έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΛΙΟΝ

Ο Σαντιάγκο Έσε εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Λιόν. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να βιάζεται και να μιλάει για κακή εικόνα της ομάδας του, διότι απέδειξε πέρσι τι μπορεί να κάνει.

Αναλυτικά ο Σαντιάγκο Έσε δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

O Ολυμπιακός προέρχεται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Τι συναισθήματα σας έχει δημιουργήσει ενόψει της αυριανής αναμέτρησης; Έχετε έξτρα άγχος, έξτρα πίεση ή οργή και ευκαιρία για να δώσετε απαντήσεις κόντρα στη Λιόν;

Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας διοργάνωσης και είμαστε μία ομάδα που μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό και έχει νέους παίκτες που έχουν έρθει για να βοηθήσουν. Είμαστε μία καλή ομάδα που σιγά - σιγά θα γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους. Ας μην βιαζόμαστε να μιλάμε για κακή εικόνα. Αποδείξαμε και πέρσι ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και τη νοοτροπία μας. Είμαστε εδώ για να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Μπορεί να μην ικανοποιήσαμε με την παρουσία μας τα προηγούμενα ματς, αλλά θα διορθωθεί γρήγορα. Μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα την εικόνα μας και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έρχεται ένα παιχνίδι πολύ γρήγορα για να βρούμε ρυθμό και να δείξουμε την καλύτερή μας εικόνα. Είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε αυτό.

Ως τροπαιούχοι, τι συζητήσατε και τι αποφασίσατε με τους συμπαίκτες σας ενόψει Λιόν;

Μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας, και οι παίκτες, και οι προπονητές. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον σεβασμό που κερδίσαμε πέρσι με την κατάκτηση του Κόνφερενς. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Παρά τα λάθη που έγιναν και πρέπει να διορθωθούν, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα κακό αποτέλεσμα και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Πρέπει να το δούμε και να το διορθώσουμε. Δουλεύοντας πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε καλύτερα πράγματα από πέρσι. Είναι σημαντικό να σέβεται ο κόσμος τον Ολυμπιακό όπως πέρσι και δουλεύουμε καθημερινά για αυτό.

Πόσο δύσκολο είναι για εσένα, έχοντας ως δεδομένο ότι παίζεις χωρίς ξεκούραση; Πέρσι πήγες σερί από την Αργεντινή στην Ελλάδα και φέτος είχες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νιώθω πολύ καλά, νιώθω πανέτοιμος. Όταν νιώσω τη στιγμή που δεν θα είμαι καλά, θα το πω στον προπονητή. Το καλοκαίρι είχα ένα διάλειμμα και ξεκουράστηκα σωματικά και πνευματικά. Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, νιώθω πολύ καλά έχοντας κάνει διακοπές το καλοκαίρι και είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Ποια είναι η άποψή σας για το πώς τελείωσε ο προημιτελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στη Γαλλία; (σ.σ. ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου)

Νομίζω ότι αυτό αποτελεί παρελθόν. Ήταν μία ωραία εμπειρία για τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα όμως να σεβαστούμε ότι έχουμε ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτό ανήκει στο παρελθόν και ας μιλήσουμε καλύτερα για το αυριανό παιχνίδι.