«Ευρωπαίος» και το... νέο χρόνο, χάρη στους «παλιούς» o ΠΑΟΚ!

Η επιλογή Λουτσέσκου να ξεκινήσει χωρίς νεαποκτηθέντες έδωσε στον ΠΑΟΚ την βάση της συνοχής και την πρώτη, εντός έδρας, ανέπαφη εστία της σεζόν. Τα υπόλοπα, για να εξασφαλίσει το League Phase του Εuropa League, αντί του Conference, τα έκανε η διαφορά δυναμικότητας και τα λάθη της Σάμροκ Ρόβερς. που διαμόρφωσαν το 4-0

«Ευρωπαίος» και το... νέο χρόνο, χάρη στους «παλιούς» o ΠΑΟΚ!

Να συμφωνήσουμε σε κάτι για να πάμε παρακάτω;

Ναι, έχουν δει πολλά τα μάτια μας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, επικές ανατροπές από σκορ που δεν φανταζόταν κανείς, αλλά όπως έδειξε το βράδυ της Πέμπτης (22/08) η Σάμροκ Ρόβερς, όχι δεν μπορεί ν’ απειλήσει τον ΠΑΟΚ,. στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, στο Δουβλίνο (29/08, 22.00), αλλά δεν αξίζε καν να βρίσκεται σε θέση διεκδικήτριας μιας θέσης στη νεοσύστατης League Phase του Εuropa League...

Μια ομάδα που από τα τέσσερα γκολ που δέχεται τα δύο είναι στις καθυστερήσεις των ημιχρόνων, το ένα (επικής αποτυχίας...) αυτογκόλ, παίζει με 10 γιατί παίκτης της «κιτρινισμένος» πάει με τους αγκώνες σε εναέρια διεκδίκηση και (σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω) παραχωρεί πέναλτι, με λαβή πάλης, μπροστά στα μάτια του διαιτητή σε παίκτη που βγαίνει από την περιοχή και... πολύ της πάει η League Phase του Conference!

Aυτή που είχε δηλαδή εξασφαλίσει κι ο ΠΑΟΚ πριν από τους αγώνες του με την Μάλμε για τον 3ο προκριματικό του Champions League.

To …φάντασμα των Σουηδών πλανιόταν πάνω από την Τούμπα - όπως κι η μπόρα στο ξεκίνημα του ματς - αλλά, άλλη ομάδα οι Σκανδιναβοί κι άλλη οι Ιρλανδοί.

Κι άλλη (εντελώς) διοργάνωση, ακόμη και στα προκριματικά της. η κορυφαία, παγκοσμίως, διασυλλογικά και δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες...

Άλλη όμως ήταν κι η προσέγγιση του Λουτσέσκου, που άφησε στον πάγκο τον μοιραίο του αποκλεισμού Καμαρά και πήγε με ...περσινή ομάδα αμιγώς.

Έτσι είχε περισσότερη συνοχή και σοβαρότητα και κάνοντας τα ...βασικά επιτεύχθηκε ο πρωταρχικός και μίνιμουμ στόχος κάθε γηπέδουχου, σε νοκ άουτ ματς εντός έδρας: να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του.

Μέχρι χθες βράδυ, στην τρέχουσα σεζόν, μόνο με την Μπάνια Λούκα, στη Βοσνία, τα είχε καταφέρει ο «δικέφαλος».

Στην Τούμπα δε, είχε δεχθεί 8 γκολ σε 3 ματς.

Από δύο πέτυχαν οι Σερβοβόσνιοι κι ο Πανσεραϊκός και τέσσερα η Μάλμε...

Αφού τα μετόπισθεν «κλείδωσαν», το γκολ θα ερχόταν.

Κι ήρθε, παρά το πρόβλημα στην τελική πάσα για ένα ημίχρονο.

Τα υπόλοιπα τα είπαμε. Η Σάμροκ τον ...διευκόλυνε όσο μπορούσε, για να πάει, την άλλη βδομάδα, στο Δουβλίνο για τουρισμό.

Μάλιστα θα μπορούσε να υπάρχει και άλλο γκολ αν ο (νεοαποκτηθείς) Τσάλοφ δεν ήταν τόσο αγχωμένος να ανοίξει «λογαριασμό» (σκοραρίσματος) στερώντας το πέναλτι από τον αποχωρούντα Κουλιεράκη.

Όπως και να’ χει, η σούμα ...γράφει ότι ο ΠΑΟΚ με τις «παλιοσειρές» του κέρδισε 40 μέρες επιπλέον παραμονής στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Γιατί αν η εξασφαλισμένη League Phase του Conference League τον διατηρούσε «Ευρωπαίο» ως τις 19 Δεκέμβρη (με τις 6 αγωνιστικές της) εκείνη του Europa League (με τις οκτώ...) τον μετατρέπει – όπως και τον ήδη ευρισκόμενο εκεί, ως Ευρωτροπαιούχο, Ολυμπιακό - μέχρι του ...χρόνου (30/01/2025)!