Europa League: Σωτήρας Ελ Αραμπί για ΑΠΟΕΛ, ασίστ Όρτα στη νίκη της Μπράγκα

O Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεχίζει να σκοράρεις την Ευρώπη και ο ΑΠΟΕΛ ελπίζει για τη league stage * Ο Αντρέ Όρτα πρωταγωνίστησε στην ανατροπή της Μπράγκα * Άνετα ο Άγιαξ με χατ τρικ Άκπομ  στην Πολωνία. Τα αποτελέσματα των πρώτων play off,

Europa League: Σωτήρας Ελ Αραμπί για ΑΠΟΕΛ, ασίστ Όρτα στη νίκη της Μπράγκα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε για τον ΑΠΟΕΛ στην ήττα με 2-1 από τη Ρίγα και με αυτό το τέρμα του Μαροκινού η κυπριακή ομάδα έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει στον όμιλο του Europa League εάν εκμεταλλευτεί την έδρα της στο δεύτερο παιχνίδι.

Στην Πορτογαλία η Μπράγκα βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ραπίντ αν και οι Αυστριακοί έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 2’. Η ανατροπή και το 2-1 ήρθε με γκολ από τον Βίτρο Καρβάλιο, το δεύτερο από ασίστ του Αντρέ Όρτα που μπήκε αλλαγή στο 61’.

Εκπληκτικό ματς έγινε στην Ελβετία. Η Λουγκάνο προηγήθηκε της Μπεσίκτας, οι Τούρκοι απάντησαν με τρία γκολ για να ισοφαρίσουν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι στο τελικό 3-3.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στη league stage της διοργάνωσης και οι Λουντογκόρετς, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως και οι Άγιαξ (νίκη με ανατροπή και τέσσερα γκολ στην Πολωνία, χατ τρικ ο Τσούμπα Άκπομ) και Άντερλεχτ (πέρασε στην έδρα των Λευκορώσων) που έχουν τις ρεβάνς στο γήπεδό τους. Μεγάλο προβάδισμα πήρε η Έλφσμποργκ που νίκησε στη Νορβηγία τη Μόλντε.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ (οι ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη 29/8)

ΛΑΣΚ-Στεάουα 1-1, Μόλντε – Έλφσμποργκ 0-1, Ρίγα – ΑΠΟΕΛ 2-1, Βικτόρια Πλζεν – Χαρτς 1-0, ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς 4-0, Λουντογκόρετς – Πετροκούμπ 4-0, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάτσκα Τόπολα 3-0, Λουγκάνο – Μπεσίκτας 3-3, Ντινάμο Μινσκ – Άντερλεχτ 0-1, Γιαγκελόνια – Άγιαξ 1-4, Φερεντσβάρος – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 0-0, Μπράγκα – Ραπίντ Βιέννης 2-1