ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς 4-0: Για… τουρισμό στο Δουβλίνο ο «δικέφαλος του βορρά»

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Σάμροκ Ρόβερς με 4-0 στην Τούμπα και θα πάει στο Δουβλίνο για να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League

ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς 4-0: Για… τουρισμό στο Δουβλίνο ο «δικέφαλος του βορρά»

Τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς επιβεβαίωσε με άνεση ο ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Europa League, ο «δικέφαλος του βορρά» επιβλήθηκε με άνεση στην Τούμπα με 4-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στο Δουβλίνο την επόμενη Πέμπτη (29/8).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι, πέτυχε τρία γκολ, της ακυρώθηκε άλλο ένα του Μπάμπα στο 41’ ως επιθετικό φάουλ του Γιονί, στο 93' ο Τσάλοφ έχασε πέναλτι, ενώ κατέγραψε 20 τελικές προσπάθειες έναντι πέντε των Ιρλανδών.

Ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Κόλοχαν στο 51’ με δεύτερη κίτρινη οι θεσσαλονικείς έκαναν ό, τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο φινάλε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκούρασε παίκτες για το ματς πρωταθλήματος

ΤΑ ΓΚΟΛ
45’+5’: Ο Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κλίρι με κεφαλιά στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).
47’: Ο Τάισον έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ανάλογο τελείωμα γράφοντας το 2-0.
67’: Ο Τάισον έκλεψε στην αντίπαλη περιοχή έδωσε στον Κωνσταντέλια και αυτός εκτέλεσε για το 3-0.

94': Ο Τσάλοφ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπάμπα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Η μικρογραφία
ΠΑΟΚ-ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ 4-0
Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 45’ αυτογκόλ Κλέρι, 47’ Τάισον, 67’ Κωνσταντέλιας, 94' Μπάμπα.
Διαιτητής: Ενέα Τζόρτζι (Αλβανία)
Κίτρινες:
Κόκκινη: Χόνοχαν (52’)
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (79’ Σ’αστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοβ), Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (64’ Τσάλοφ)
Σάμροκ Ρόβερς (Στέφεν Μπράντλι): Πελς, Χορ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουότς (73’ Μπάιρν), Ο’Νιλ, Νιούτζεντ (73’ΜΛακ Άνουφ), Κλαρκ (λ. τ. 27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπερκ), Γκριν (73’ Μάντριου)