Παναθηναϊκός: Δεν… φθάνει ένα ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερη διάρκεια με καλή απόδοση και λιγότερα λάθη στην άμυνα, για να αποκλείσει την Μπότεφ

Παναθηναϊκός: Δεν… φθάνει ένα ημίχρονο

Σαν σε καρμπόν με το φιλικό ματς κόντρα στην Μακάμπι Νετάνια εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπότεφ Πλόβντβιβ. Τα καλά νέα για τους «πράσινους» είναι πως για ένα ημίχρονο απέδωσαν ξανά σε υψηλό επίπεδο. Πρέσινγκ ψηλά, συχνές ανακτήσεις μπάλας, γρήγορες επιθέσεις, πολλές τελικές προσπάθειες. Μέχρι το 60’ είχε σκορ πρόκρισης 2-0 και όλα εξελίσσονταν βάση του σχεδίου του Ντιέγκο Αλόνσο.

Τα κακά νέα είναι πως αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παίκτες του Ουρουγουανού κόουτς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η σωματική κατάρρευση ήταν θεαματική ξανά στο δεύτερο μέρος της συνάντησης και κυρίως στο τελευταίο ημίωρο. Εκεί όπου η Μπότεφ θύμιζε στις μεταβάσεις της… αγγλική και ισπανική ομάδα. Στρίμωξε στα σχοινιά τους γηπεδούχους, πίεσε ψηλά τους υποχρέωσε σε λάθη και λίγο έλειψε να πάρει την ισοπαλία στο φινάλε.

Όπως και στα ματς με την Μάριμπορ στον προηγούμενο γύρο, η Μπότεφ σκόραρε, θα μπορούσε και δεύτερο γκολ, είτε στις καλές στιγμές της στις αντεπιθέσεις, είτε αν ο διαιτητής έδινε ένα από τα δύο πέναλτι για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Ιδιαίτερα το δεύτερο στην επαφή του γκολκίπρ Νταμπρόφσκι με τον Ουκίκι. Δεν το έδωσε, ο Παναθηναϊκός διά πυρός και σιδήρου κράτησε το υπέρ του προβάδισμα, αλλά είναι σαφές πως στη Φιλιππούπολη δεν θα πάει για διακοπές, αλλά για μάχη.

Επί Βουλγαρικού εδάφους δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά σε θέματα τακτικής. Ο κόουτς Αλόνσο έχει συγκεκριμένα στοιχεία που ζητά από τους παίκτες του, με αυτά θα πορευτεί και στη ρεβάνς. Και εκεί θα πιέσει ψηλά ο Παναθηναϊκός, θα μπει… γκαζωμένος στο ματς και όσο περισσότερο αντέξει, τόσο το καλύτερο για αυτόν. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα φθάσει ένα ημίχρονο καλής απόδοσης.

Οι σωματικές αντοχές και η κατανομή δυνάμεων θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συνάντησης. Όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει στην απόδοσή της η ελληνική ομάδα, τόσο μεγαλύτερες και ι πιθανότητες πρόκρισης. Και φυσικά όσο το δυνατόν λιγότερα αχρείαστα λάθη στα μετόπισθεν.

Η Μπότεφ δεν είναι κανένα θηρίο. Έβδομή κατετάγη πέρσι στη Βουλγαρία, μέσω Κυπέλλου συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι όμως μια ομάδα που ξέρει να κάνει τα βασικά, ξέρει να αξιοποιεί τα λάθη του αντιπάλου και αν τον βρει… μπόσικο θα του κάνει και τη ζημιά. Αυτό συνέβη κόντρα στην Μάριμπρ, αυτό θα επιδιώξουν οι «κιτρινόμαυροι» και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Είναι πιο έτοιμη και με περισσότερες δυνάμεις σε αυτήν την χρονική συγκυρία. Αν την έβρισκε ο Παναθηναϊκός μπροστά του σε δύο μήνες το πιθανότερο είναι πως θα την απέκλειε με συνοπτικές διαδικασίες. Το θέμα είναι πως την βρίσκει τώρα. Και την επόμενη Πέμπτη στη Φιλιππούπολη, όπως όλα δείχνουν θα πέσουν κορμιά για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.