Παναθηναϊκός: Βολικός ο αντίπαλος, «άβολος» ο ίδιος

Περισσότερο με τον εαυτό του ανησυχεί ο Παναθηναϊκός παρά με την Μπότεβ Πλόβντβιβ, που θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο του Europa League

Παναθηναϊκός: Βολικός ο αντίπαλος, «άβολος» ο ίδιος

Μπορεί δημόσια να μην ανέφεραν προτίμηση οι επιτελείς του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο Europa League, αλλά αποτελεί κοινό μυστικό πως η Μπότεφ Πλόβντβιβ θεωρείτο πιο βατός αντίπαλος από την σλοβένικη Μάριμπορ. Όπως συμβαίνει, εξάλλου, πολλές φορές σε πρώιμους ευρωπαϊκούς γύρους έγινε η μίνι έκπληξη, οι Βούλγαροι την έκαναν την ζημιά στην ποιοτικότερη Μάριμπορ και έτσι είναι αυτοί που θα βρεθούν στο δρόμο του Ντιέγκο Αλόνσο και των παικτών του.

Αυτά είναι τα καλά νέα για τους «πράσινους». Τα κακά είναι πως οι ίδιοι δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να θεωρούν εαυτούς ισχυρό φαβορί στις δύο αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, πρώτα στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη (25/7) και ακολούθως στη Φιλιππούπολη, μία εβδομάδα αργότερα.

Η πρόβα τζενεράλε ανέδειξε περισσότερο προβληματισμό παρά αισιοδοξία. Η νίκη με το… στανιό που επιτεύχθηκε επί της ένατης πέρσι στο πρωτάθλημα Ισραήλ, Μακάμπι Νετάνια, προϊόν περίπου 30 λεπτών υποφερτού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να ικανοποιεί τον Ουρουγουανό κόουτς. Ο ίδιος, πάντως, είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του θα είναι καλύτερη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Πρέπει να είναι καλύτερη και πρέπει να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή της. Και επιπλέον να έχει και παίκτες που χθες τους στερήθηκε, όπως ο Φώτης Ιωαννίδης, ή η τρεις Σλοβένοι που παραμένουν εκτός μάχης. Και οι μεταγραφές ακόμα που αναμένονται να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Στο ματς με τους Ισραηλινούς οι εννιά από τους 11 παίκτες της ενδεκάδας ήταν η περσινή ομάδα, με την προσθήκη μόνο του Ντραγκόφσκι και του Μαξίμοβιτς. Χρειάζεται ενέσεις ποιότητας και στη δημιουργία και στην εκτέλεση και στην άμυνα που ήταν επιρρεπής στο λάθος, όταν ο αντίπαλος πίεσε ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μπότεφ, όσο και αν δεν γεμίζει το μάτι είναι έτοιμη, έβαλε τέσσερα γκολ σε δύο ματς κόντρα στην Μάριμπορ και με την άνεση ξανά του αουτσάιντερ θα πάει να κάνει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς έχουν γνώση οι φύλακες για να αποτρέψουν το σενάριο του αποκλεισμού. Το θέμα είναι αν έχουν και την δυνατότητα για να τα καταφέρουν.