Ναι, είναι θέμα λεπτομερειών!
Ο Ολυμπιακός διαχρονικά υποχρεώνεται σε αποκλεισμούς στην «κόψη του ξυραφιού» και χάνει προκρίσεις στις λεπτομέρειες, αυτές που κάνουν τη διαφορά, όπως σωστά επισήμαναν οι ποδοσφαιριστές του. Εξαίρεση και όχι ο κανόνας η πρόκριση επί της PSV ή το περσινό «έπος» στο «Εmirates».
Τέλος η Ευρώπη για φέτος. Το οδοιπορικό του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, όπως και πέρσι, στη φάση των «16» του Europa League. Σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες για δεύτερη σερί σεζόν έπαιξαν τον Μάρτιο στην Ευρώπη. Και θα μπορούσαν να παίξουν και Απρίλιο αν ήταν πιο προσεκτικοί απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League.
Διαχρονικά στον Ολυμπιακό λείπει αυτή η «λεπτομέρεια» ή συνωμοτεί το σύμπαν για να μην προχωρήσει περισσότερο.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Αυτή η ομάδα έχει βιώσει τον… ανεμοστρόβιλο στο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο του 1999 στο ματς με την Γιουβέντους με το γκολ του Αντόνιο Κόντε στο φινάλε. Έχει ζήσει το τραγικό βράδυ με το γκολ του Τζέραρντ στο Άνφιλντ τον Δεκέμβριο του 2004 (3-1 κέρδισε η Λίβερπουλ) σε έναν όμιλο που ο Ολυμπιακός είχε μαζέψει 10 βαθμούς και έμεινε τρίτος!!!
Τα γκολ – δώρα του Μέγερι στο εντός έδρας ματς με την Μέταλιστ Χάρκιβ τον Μάρτιο του 2012. Το περσινό αστείο πέναλτι του Αλέν στον Ποντένσε με την Γουλβς συν το γκολ του Καμαρά που κακώς είχε ακυρωθεί.
Τον Αυστριακό Μπένκο να κλείνει τα μάτια σε δύο πέναλτι που έγιναν στον Γκάμπριελ Άλβες τη σεζόν 2000-01 στο ματς με την Λιόν στο Ζερλάν και ο Ολυμπιακός να μένει έξω από το Champions League πάλι με 9 βαθμούς. Βεβαίως, τότε είχε αυτοκτονήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα στην Ολλανδία, έχοντας χάσει από την άσημη Χέρενφεϊν.
Την φετινή ατυχία με τους τραυματισμούς στο κέντρο της άμυνας, το διαιτητικό λάθος στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και τις τραγικές αντιδράσεις του Σα στα άλλα δύο τέρματα των «κανονιέρηδων». Μπορούμε να σας πούμε κι άλλες (λάθος Ρομπέρτο στις Βρυξέλλες με Άντερλεχτ το 2016, το γκολ που έχασε ο Ραούλ Μπράβο στο Μπορντό το 2009 κ.ά.).
Θα μας πείτε ότι υπάρχουν οι προκρίσεις επί της Άρσεναλ τον Φεβρουάριο του 2020 με το γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε της παράτασης και επί της Αϊντχόφεν με το γκολ του Χασάν στο 87’. Πράγματι, έχετε δίκιο. Μόνο που αυτά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει κάθε λόγο να φωνάζει διαχρονικά για τη διαιτησία, αλλά έχει βγάλει και μόνος του τα μάτια. Έχει φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά αυτές οι ρημάδες οι λεπτομέρειες και τύχη πάντοτε έγερναν προς τον αντίπαλο.
Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι «την είχαν» την Άρσεναλ. Το απέδειξαν πέρσι, το έδειξαν και φέτος, αλλά ας όψεται το 1-3 του πρώτου αγώνα, το οποίο διαμορφώθηκε με «ρεσιτάλ» λαθών, αγωνιστικών και διαιτητικών.
Ο Παπασταθόπουλος είπε ότι πάνω στην εμφάνιση στο «Emirates» θα πρέπει να χτίσουν οι Πειραιώτες για να κάνουν το επόμενο βήμα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.
Δεν είναι ώρα να συζητηθεί το τι θα συμβεί του χρόνου, γιατί ο Ολυμπιακός ίσως βρεθεί από το γ’ γκρουπ στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας, όταν με το καλό έρθει η στιγμή που θα ξαναμπεί στην κλήρωση για τους ομίλους.
Το θετικό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να βρίσκονται στην ελίτ, να κοιτάζουν στα μάτια ομάδες από την Αγγλία που τα προηγούμενα χρόνια έχαναν από το… αεροπλάνο και έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων.
Λείπει όμως αυτό το «κάτι», αυτή η «λεπτομέρεια» που θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει…
Ούτε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (θριάμβευσε επί της Τότεναμ), ούτε η Σλάβια Πράγας είναι καλύτερες ομάδες που θα βρεθούν στην κλήρωση των προημιτελικών. Οι Κροάτες πέρασαν στο ράνκινγκ της UEFA τον Ολυμπιακό και η Σλάβια τον απειλεί να τον αφήσει 37ο. Όχι γιατί είναι καλύτεροι, αλλά ίσως πιο τυχεροί, πιο προσεκτικοί και πιο αποτελεσματικοί.