Εθνική Ελπίδων: Πάλεψε ηρωικά, αλλά έχασε 3-2 από την Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων έδωσε τα πάντα στον «τελικό» με την Κροατία, πήγε για τη μεγάλη ανατροπή με Κωστούλα και Μπακούλα, αλλά έχασε 3-2 και αποκλείστηκε από τα τελικά του EURO. 

Εθνική Ελπίδων: Πάλεψε ηρωικά, αλλά έχασε 3-2 από την Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει στην Κοπρίβνιτσα την Κροατία για να πάει στα play off του EURO, βρέθηκε πίσω με δύο γκολ, απάντησε με Κωστούλα και Μπακούλα, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για την ανατροπή και τελικά ηττήθηκε με 3-2 . Ένας αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τα παιδιά της Εθνικής που έδωσαν τα πάντα για την πρόκριση εμπνευσμένοι από τις επιτυχίες της Ανδρών και από την ομιλία πριν από το ματς του Τάσου Μπακασέτα. Η Εθνική πήρε την τρίτη θέση πίσω από Πορτογαλία και Κροατία στον όμιλο.

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά και απείλησε στο δεκάλεπτο με Κουτσογούλα και Μουζακίτη από δύο φορές. Ειδικά στο 7΄η ευκαιρία του Μουζακίτη ήταν πολύ μεγάλη, όπως και η απόκρουση του Κροάτη γκολκίπερ. Στην πρώτη τους επίθεση οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 16’ με σκόρερ τον Κατσαβέντα με σουτ από ασίστ του Μπέλιο. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη συνέχισαν την προσπάθεια και είχαν ευκαιρίες με τον Κουρφαλίδη και τον Κούτσια, όμως στο 34’ο Μπέλιο με πλασέ από μπαλιά του Ιβάνοβιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Η προσπάθεια του Κωστούλα στο 42’ δε βρήκε στόχο, αλλά στις καθυστερήσεις έγινε η μεγάλη επιστροφή. Πρώτα με τον Μπάμπη Κωστούλα στο 45’+3’ και στη συνέχεια με τον Φάνη Μπακούλα ένα λεπτό αργότερα! Για να λήξει το ημίχρονο 2-2… έτσι ξαφνικά από τα γκολ των διεθνών άσων του Ολυμπιακού, με δημιουργό και των δύο τερμάτων τον Χρήστο Κουρφαλίδη.

Ο Κούτσιας παραλίγο να σκοράρει στο 48’, αλλά νικήθηκε από τον Τσάβλινα στο τετ-α-τετ, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε διπλή αλλαγή στο 55’. Ακολούθησαν εκατέρωθεν φάσεις από τους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη και του Ίβιτσα Όλιτς, με τον Μπαλωμένο στο 62’ να κάνει μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ιβάνοβιτς. Νέες ευκαιρίες είχε ο Κούτσιας στο 68’ (με πλασέ ελάχιστα άουτ) και στο 70’, όπως και ο Κωνσταντόπουλος στο 72’.

Όμως στο 76'ο Λούκας Βούσκοβιτς κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλωμένου από προσπάθεια του Ζβόναρεκ και να βάλει ξανά τους Κροάτες σε απόλυτη θέση φαβορί. Η Εθνική απογοητεύτηκε και δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι έως το τέλος, αν και ο Κούτσιας στο 89' μπορούσε να σκοράρει (απόκρουση Τσαβλινα) και να γίνουν τα τελευταία λεπτά πάλι θρίλερ.

Διαιτητής ήταν ο Δανός Σάντρι Πούτος. Κίτρινες: 41’ Σόλντο, 53’ Μπέλτσαρ, 88' Ζβόναρεκ - 25’ Κωστής, 65’ Μπακούλας, 84' Ζουγκλής, 90'+3'Κωστούλας

Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τσάβλινα, Βλάνιντσιτς, Βούσκοβιτς, Πρίπιτς (45’+1’ Μπάρζιτς), Σ. Χργκόβιτς, Κατσαβέντα (64’ Τσέρνατς), Μπέλτσαρ, Σόλντο, Βίντοβιτς (64’ Ζβόναρεκ), Ιβάνοβιτς (78' Πάβιτς), Μπέλγιο

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαλωμένος, Κουτσογούλας, Κωνσταντόπουλος, Κωστής (55' Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος (78'Κίτσος), Κουρφαλίδης (84' Μεταξάς), Μπακούλας (78' Τζίμας), Μουζακίτης , Κωστούλας, Νιάρχος (55’ Ζουγκλής), Κούτσιας