Εθνική μάλαμα για τον Γιώργο της

Δε νίκησε μόνο την Αγγλία η Εθνική στο Ναό του ποδοσφαίρου. Ύμνησε την ανθρώπινη δύναμη και τίμησε τη μνήμη του Τζόρτζ Μπάλντοκ με εκείνο που ίδιος λάτρεψε: το καλό ποδόσφαιρο. 

Εθνική μάλαμα για τον Γιώργο της

Η νίκη της Ελλάδας στο Wembley ήταν ένας τρόπος για να υμνηθεί η δύναμη του ανθρώπου. Νικήθηκε το απάνθρωπο ποδοσφαιρικό καλεντάρι. Και ευτυχώς που δεν αναβλήθηκε ο αγώνας κι ας ήταν επιβεβλημένο να συμβεί. Καλύτερα έτσι...

Η Εθνική νίκησε την Αγγλία με μεγαλείο. Σε ψυχή, σε ανθεκτικότητα, σε κουράγιο, σε τήρηση υπόσχεσης, σε ποδόσφαιρο.

Ήταν μεγαλειώδης η παρουσία της με τον τρόπο που θέλησε να τιμήσει το νεκρό παιδί της.

Το έκανε έτσι όπως εκείνος θα ήθελε. Με καλό ποδόσφαιρο. Με πέντε γκολ κι ας μέτρησαν τα δύο. Χωρίς ύπνο όλη νύχτα, αλλά με μια εμφάνιση όνειρο κι ας μην υπήρχε ύπνος.

Με κλάμα. Από εκείνους πάνω απ' όλους. Απ' όλους μας. Θλίψης, οδύνης, συγκίνησης, υπερηφάνειας.

Ναι είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας τους. Του Ιβάν, του Μπακασέτα, του Παυλίδη, του Μασούρα, όλων τους. Γιατί νίκησαν τους πάντες. Θα έλεγα και τα πάντα, εάν δεν υπήρχε αυτή η ανίκητη στεναχώρια σε τέτοιες τραγωδίες.

Μπράβο σε όλους. Μπράβο από εδώ μέχρι κάπου εκεί που ο δικός τους άνθρωπος είναι κι εκείνος υπερήφανος. Κι ας λείπει τόσο πολύ στις ψυχές τους. Είναι μέσα σε αυτές γιατί η ψυχή τους έφτασε πράγματι μέχρι τον ουρανό.

Κι από εκεί φαίνεται ο πίνακας του Wembley με το σκορ. Αγγλία - Ελλάδα 1-2. Για το απίθανο ποδόσφαιρο της Εθνικής στο Wembley, όμως, υπάρχει χρόνος. ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Μόνο αυτό...