Εθνική ομάδα: Χρειάζεται ανάλογη συνέχεια

Ποδαρικό με το.. δεξί έκανε η Εθνική ομάδα, αλλά χρειάζεται και ανάλογη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ιρλανδία, στο Δουβλίνο

Εθνική ομάδα: Χρειάζεται ανάλογη συνέχεια

Ποδαρικό με το…δεξί έκανε στη νέα εποχή η Εθνική ομάδα και μάλιστα άφησε αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε των Φινλανδών με 3-0, στην επιστροφή της ως γηπεδούχος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβτις στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και υπό τα βλέμματα της νέας διοίκησης στην ΕΠΟ του Μάκη Γκαγκάτση και των συνεργατών του.

Στο ξεκίνημα αυτό η Εθνική έδειξε καλά στοιχεία, έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, κάτι που θέλει να βλέπει ο κόσμος, σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο που στήριξε τις προσπάθειες των παικτών.

Στη νέα εκκίνηση, η Ελλάδα είχε ως πρωταγωνιστή τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Φώτη Ιωαννίδη, ο ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (23’ και 76’) και είχε και ένα δοκάρι. Το τρίτο γκολ για την Ελληνική ομάδα πέτυχε ο Κουλιεράκης, αλλά χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Κόλμαν (37’). Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλαν φρεσκάδα και διάθεση και προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο στον αγωνιστικό χώρο. Να σημειώσουμε ότι ντεμπούτο έκανε και ο 21χρονος άσος της Σλάβια Πράγας, Χρήστος Ζαφείρης που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (667’) και έγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την «γαλανόλευκη».

Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτή εμφάνιση και οι παίκτες θα πρέπει να είναι σοβαροί, εξίσου καλοί και στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από τον αγώνα απέναντι στην Ιρλανδία (10/9, 21.45), στο Δουβλίνο για την δεύτερη αγωνιστική του Nations League. Στόχος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς είναι φυσικά το «2Χ3» ώστε να ξεκινήσει ιδανικά την πορεία της στη διοργάνωση κι ενώ ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι με την Αγγλία τον Οκτώβριο.