Εθνική: Δύναμη πυρός η νέα εκδοχή

Δεν είναι μόνο ο Φώτης Ιωαννίδης που λάμπει στη θέση του φορ για την Εθνική, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πλήθος επιλογών και τις ετοιμάζει όλες. Για το παρόν και το μέλλον. 

Εθνική: Δύναμη πυρός η νέα εκδοχή

Η Εθνική Ελλάδας δεν είναι εδώ και καιρό μία ομάδα που διακρίνεται για τις αμυντικές αρετές της και για την ατομική ικανότητα παικτών της οπισθοφυλακής. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει με παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό (Βλαχοδήμος, Τσιμίκας και Μαυροπάνος στην Premier League, Κουλιεράκης πλέον στην Bundesliga, Χατζηδιάκος επίσης χρόνια στο εξωτερικό), αλλά δεν είναι πια το μοναδικό «όπλο».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διαθέτει ένα γκρουπ σέντερ φορ με σπουδαίο ταλέντο, ακριβές τιμές στο διεθνές χρηματιστήριο, ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, αλλά και ήδη πολλές παραστάσεις από σπουδαίες λίγκες.

Δεν είναι μόνο ο Φώτης Ιωαννίδης που έκανε τα «όργια» στον αγώνα με την Φινλανδία και έχει γίνει αντικείμενο προτάσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς το σύλλογό του. Είναι φυσικά και ο Βαγγέλης Παυλίδης που διέπρεψε πέρυσι στην Ολλανδία και έκανε πολυδάπανη μεταγραφή το καλοκαίρι σε ένα σύλλογο όπως η Μπενφίκα. Είναι ο Χρήστος Τζόλης που επίσης σκοράρει συνεχώς από τότε που δοκίμασε στο εξωτερικό και πλέον το κάνει στο Βέλγιο. Ο Τάσος Δουβίκας επίσης στράικερ πολλών εκατομμυρίων που ανεβαίνει διαρκώς στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Γιακουμάκης που μετά τις ΗΠΑ συνεχίζει να βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο στο Μεξικό, σε ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα.

Κι έρχονται παιδιά από τη νέα φουρνιά που επίσης κάποια στιγμή θα διεκδικήσουν θέση, επιθετικοί με μεγάλη προοπτική από τις μικρές εθνικές ομάδες. Ο Τζίμας, ο Κωστούλας και όχι μόνο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι μπορεί να ποντάρει πολλά σε ένα νέο στυλ παιχνιδιού όταν έχει εγγυήσεις από την πλευρά των σέντερ φορ του για το εύκολο γκολ. Κι είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους, όσο μπορεί να γίνει αυτό μέσα από τις επίσημες υποχρεώσεις και την ανάγκη των αποτελεσμάτων.