Εθνική: Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης στο πλευρό του Γιοβάνοβιτς, συντονιστής ο Δ. Παπαδόπουλος

Η Εθνική περνά στην επόμενη μέρα με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει συντονιστής όλων των «μικρών» Εθνικών αλλά και των Γυναικών και τους Βασίλη Τοροσίδη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη να τοποθετούνται στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Εθνική: Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης στο πλευρό του Γιοβάνοβιτς, συντονιστής ο Δ. Παπαδόπουλος

Η Εθνική θα δει μια σειρά αλλαγών σε πρόσωπα μετά την επισημοποίηση της εκλογής Μάκη Γκαγκάτση στην προεδρία της ΕΠΟ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, με τον Μάκη Γκαγκάτση να «κλείνει» τη συμφωνία εδώ και κάποιο διάστημα. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Από εκεί και πέρα, κενά είναι τα πόστα που άφησαν πίσω τους ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας.

Το νέο πλάνο δεν θα έχει ακριβώς τους συγκεκριμένους ρόλους, αφού φαίνεται πως η Εθνική Ανδρών θα διαχωριστεί από τις υπόλοιπες Εθνικές. Συγκεκριμένα, συντονιστής όλων των «μικρών» Εθνικών αλλά και της Εθνικής Γυναικών θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Από την άλλη μεριά, στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα προστεθούν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Οι δύο άλλοτε διεθνείς συνομίλησαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και πείστηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη «γαλανόλευκη».

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ανδρών έχει μπροστά της τα παιχνίδια με Φινλανδία (εντός, 07/09) και Ιρλανδία (εκτός, 10/09) για το UEFA Nations League. Η δε Εθνική Γυναικών θα παίξει με το Βέλγιο στις 23/10 εντός και στις 29/10 εκτός για τα playoffs του Euro 2025.

Την ίδια ώρα, δεν θα μας έκανε εντύπωση εάν ετίθετο και θέμα αλλαγής της έδρας της Εθνικής, όμως αυτό τούτη την ώρα είναι περισσότερο εικασία και λιγότερο πληροφορία.