Αργεντινή - Κολομβία 1-0: Back to back πρωταθλήτρια η «αλμπισελέστε» (highlights)

Η Αργεντινή νίκησε την Κολομβία στην παράταση με 1-0 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Copa America.

Αργεντινή - Κολομβία 1-0: Back to back πρωταθλήτρια η «αλμπισελέστε» (highlights)

Ύστερα από έναν επεισοδιακό τελικό η Αργεντινή στέφθηκε νικήτρια του Copa America για 16η φορά στην Ιστορία της. Η «αλμπισελέστε» νίκησε την Κολομβία με 1-0 στο Μαϊάμι και παρέμεινε στην κορυφή της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο τελικός ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο και κρίθηκε στην παράταση. Η Κολομβία ξεκίνησε καλύτερα και είχε δοκάρι με τον Κόρδοβα στο 7ο λεπτό.

Στο 20' ο Μέσι έφτασε με τη σειρά του κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα άλλαξε πορεία και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο με τις δύο ομάδες να απειλούν με σουτ.

Στο 65ο λεπτό ο Μέσι έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Η συνέχεια της κανονικής διάρκειας δεν έκρυβε κάποια έκπληξη και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο η κούραση και τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, ωστόσο η «αλμπισελέστε» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 112' ο Λαουτάρο Μαρτίνες βγήκε απέναντι από τον Βάργκας και με ιδανικό τελείωμα χάρισε τον τίτλο στην Αργεντινή.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (72' Μολίνα), Ρομέρο, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Ντι Μαρία (117' Οταμέντι), Ντε Πολ, Φερνάντες (97' Λο Σέλσο), Μακ Άλιστερ (97' Παρέδες), Μέσι (66' Γκονσάλες), Άλβαρες (96' Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Σαντιάγκο Αρίας, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα, Ρίος (89' Καστάνιο), Λέρμα (106' Ουρίμπε), Τζον Αρίας (106' Καρασκάλ), Χάμες Ροντρίγκες (91' Κιντέρο), Λουίς Ντίας (106' Μπόρχα), Κόρντομπα (89' Μπορέ).