Κλοπ: «Πόρτα» στην Εθνική των ΗΠΑ

Ο Γιούργκεν Κλοπ απέρριψε την προσέγγιση για προπονητής της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ

Κλοπ: «Πόρτα» στην Εθνική των ΗΠΑ

Ο Γιούργκεν Κλοπ απέρριψε την προσέγγιση από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών (USSF) για να αναλάβει τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών μετά την απόλυση του Γκρεγκ Μπέρχαλτερ.

Η αρχική επαφή έγινε με τον Κλοπ σχετικά με το ενδεχόμενο να ηγηθεί της Εθνικής των ΗΠΑ, αλλά εκείνος επανέλαβε ότι θα ήθελε ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον παραμένει, προσθέτουν οι πηγές, από την Εθνική των ΗΠΑ για να γίνει ο 57χρονος ο επόμενος προπονητής τους.

Ο Μπέρχαλτερ απολύθηκε μετά την απογοητευτική πορεία των ΗΠΑ στο Copa America που ολοκληρώθηκε στη φάση των ομίλων, με το τουρνουά να φιλοξενείται στο έδαφός της. Η προσέγγιση στον Κλοπ έρχεται καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα συνδιοργανώσουν μαζί με τον Καναδά και το Μεξικό, με στόχο να βελτιώσουν την επίδοσή τους μετά την πορεία μέχρι τη φάση των «16» στο Κατάρ πριν από 18 μήνες.

Ο Κλοπ αποχώρησε επίσημα από τη θέση του προπονητή της Λίβερπουλ τον Μάιο, τερματίζοντας μια συγκλονιστική εννιάχρονη θητεία στο Άνφιλντ που έφερε οκτώ τρόπαια. «Αγαπώ απολύτως τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα στην πόλη, αγαπώ τα πάντα στους οπαδούς μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση σας δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω., δήλωσε κατά την ανακοίνωση της αποχώρησής του τον Ιανουάριο.

«Είναι ότι μου τελειώνει η ενέργεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά».