Εθνική Γυναικών: Διέλυσε την Ανδόρα (6-0) και... βλέπει Euro

Η Εθνική Γυναικών μετέτρεψε σε... υγιεινό περίπατο τον αγώνα με την Ανδόρα, την οποία διέλυσε με 6-0 και πάει στο Μαυροβούνιο για δύο αποτελέσματα. Χατ-τρικ η Παπαδοπούλου, δύο γκολ η Κόγγουλη, γκολ και ασίστ για τη Σαρρή. 

Εθνική Γυναικών: Διέλυσε την Ανδόρα (6-0) και... βλέπει Euro

Η Εθνική Γυναικών ισοπέδωσε με 5-0 την Ανδόρα για την 5η αγωνιστική των Women's European Qualifiers και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της πριν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με το Μαυροβούνιο. Τρομερό ματς από την 21χρονη Αντιγόνη Παπαδοπούλου που έκανε χατ-τρικ.

Γκόλ με το καλημέρα βρήκε η Ελλάδα! Η Βεατρίκη Σαρρή με το πείσμα της μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα και η Σοφία Κόγγουλη άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Η «γαλανόλευκη» βρήκε άμεσα και δεύτερο γκολ με τη… συνήθη ύποπτη Βεατρίκη Σαρρή στο 23’. Η Μήτκου γύρισε τη μπάλα από αριστερά και η Σαρρή πρόλαβε την Παπαδοπούλου για να «γράψει» το 2-0.

Η Σοφία Κόγγουλη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, καθώς εκμεταλλεύτηκε μια ασυνεννοησία στην άμυνα της Ανόδρας.

Τα αμυντικά λάθη συνεχίστηκαν για τις φιλοξενούμενες και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Αντιγόνη Παπαδοπούλου να βρει και εκείνη δίχτυα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της «γαλανόλευκης».

Η επιθετική του ΠΑΟΚ έμελλε να βρει και αυτή δεύτερο γκολ όταν στο 79’ η Σπυριδωνίδου έβγαλε μια μπαλιά από δεξιά και η Παπαδοπούλου «έγραψε» το 5-0.

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα καθώς αξιοποίησε την ασίστ της Κοσκερίδου από δεξιά και έκανε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0 στο 89'.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη (16/7) η Ελλάδα θα πάει στο Μαυροβούνιο για δύο αποτελέσματα προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση και την πρόκριση στα πλέι οφ του Women's Euro 2025.

Διαιτήτρια: Ροξάνα Ρεκορεάν (Ρουμανία).

ΕΛΛΑΔΑ (Α. Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Κακαμπούκη, Κοσκερίδου, Κωτσάκη, Μήτκου (73’ Καπνίση), Γεωργίου, Παπαθεοδώρου (73’ Στάντζαλη), Σαρρή (64’ Βαρδαλή), Σπυριδωνίδου (79’ Ραπάνη), Παπαδοπούλου, Κόγγουλη (64’ Μοσκοφίδου)

ΑΝΔΟΡΑ (Χ. Μαρτίν): Βάζκεζ, Ρόσας, Παλαού, Μουέλας, Μάρκες, Σιν, Λακούρ (46’ Τιχόν), Κολομπράνς, Λουτς (75' Κορέϊα), Ντελ Μπάρκο (75' Βέντρελ), Λοθάνο