Ελλάδα -Μάλτα 2-0: Νίκη στο ρελαντί και ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Η Εθνική με γκολ από νωρίς (Μπακασέτας πεν, και Τζόλης) νίκησε την Μάλτα με 2-0 και ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με φιλική νίκη. Ντεμπούτο για Τζολάκη, Ντόη και πολλά νέα πρόσωπα. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με το Nations League. 

Ελλάδα -Μάλτα 2-0: Νίκη στο ρελαντί και ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Με εύκολη νίκη επί της Μάλτας έκλεισε τη σεζόν η Εθνική επικρατώντας σε αυστριακό έδαφος (Γκρόντιγκ) με 2-0, καθαρίζοντας από πολύ νωρίς το παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα είχε πολλά νέα πρόσωπα και ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε ευκαιρίες σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι προτού το ενδιαφέρον στραφεί στη νέα εποχή, με νέο προπονητή και με στόχο τη διάκριση στο Nations League που αρχίζει το φθινόπωρο.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε από το ξεκίνημα και άνοιξε το σκορ στο 7' με πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα, το οποίο κέρδισε ο Παυλίδης σε ανατροπή του από τον Αλ Τούμι. Στο 15' η πίεση στην άμυνα της Μάλτας έφερε αποτέλεσμα και μετά από γρήγορες πάσες Μασούρα και Παυλίδη, ο Χρήστος Τζόλης με όμορφο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-0. Η Εθνική απείλησε με Σάλιακα και Παυλίδη για να σκοράρει ξανά, ενώ σημαντική διπλή επέμβαση έκανε ο Τζολάκης στο 31'. Η Εθνική έριξε το ρυθμό της και η Μάλτα ισορρόπησε, ενώ ο Τζόλης είχε μια καλή στιγμή προς το τέλος του πρώτου μέρους.

Δίχως αλλαγές άρχισε στο β΄ μέρος η Εθνική και είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπακασέτα στο 50'. Ο Τζόλης απείλησε στο 56', αλλά η Μάλτα είχε μαχητικότητα και στόχο να μη δεχτεί πολλά γκολ. Στο 60' η Εθνική είχε ωραία φάση με Μασούρα και Μπακασέτα που σούταρε εκτός εστίας. Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή τον Τζόλη και μετά τις αλλαγές που έκανε ο Παπαδόπουλος. Θα μπορούσε να είχε έρθει ένα τρίτο γκολ, αλλά και η μείωση στο 75' με κεφαλιά του Γκιγιομιέ που έδιωξε πριν πάει στην εστία ο Κουλιεράκης. Το ματς τελείωσε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση και με κάποιες ακόμη αλλαγές από τους δύο τεχνικούς.

Μικρογραφία

Ελλάδα - Μάλτα 2-0

Γήπεδο: Γκρόντιγκ

Σκόρερ: 7' Μπακασέτας (πεν), 15' Τζόλης

Διαιτητής: Κίγιας (Αυστρία)

Κίτρινες: 28' Κουλιεράκης

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης (81' Μανδάς) - Σάλιακας (81'Τσιγγάρας), Ρέτσος (73' Ντόη) , Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος - Κουρμπέλης, Μάνταλος (61' Κώτσιρας), Μπακασέτας - Μασούρας (61' Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61' Δουβικας)

ΜΑΛΤΑ: Αλ Τούμι - Σόου, Ζ. Μάσκατ, Μποργκ (89' Βέλα) - Κορμπαλάν, Γκιγιομιέ, Ν. Μάσκατ (89' Ταμπόνε), Τεούμα, Καμενζούλι - Μπονγκ (72' Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46' Ριντ)