Γερμανία - Eλλάδα 2-1: Φιλική ...ανατροπή στο 89' τα «πάντσερ» με την (ανταγωνιστική) «γαλανόλευκη»!

Η Γερμανία με δύο γκολ στην επανάληψη - και το νικηφόρο στο 89'_ ανέτρεψε (2-1) το Ελληνικό 0-1 με γκολ του Μασούρα στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει του Euro 2024 που διοργανώνει. Aνταγωνιστική κόντρα στα «πάντσερ» η εθνική παρότι με υπηρεσιακό τεχνικό.

Γερμανία - Eλλάδα 2-1: Φιλική ...ανατροπή στο 89' τα «πάντσερ» με την (ανταγωνιστική) «γαλανόλευκη»!

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό της εθνικής Γερμανίας, μια βδομάδα πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της στο Euro 2024 (που φιλοξενείται στη χώρα), νικώντας την Εθνική μας στο Μένχενγκλαντμπαχ με 2-1

Αποτέλεσμα που ήρθε μ' ανατροπή για τα πάντσερ του Νάγκελσμαν που δεν έθελξαν κι απλά έφτασαν στη νίκη κόντρα σε μια ομάδα με υπηρεσιακό τεχνικό (Nίκος Παπαδόπουλος) λόγω ανώτερων εφεδρειών.

Η Εθνική είχε ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Νόιερ να πραγματοποιεί διπλή σπουδαία επέμβαση στο 6' νικώντας σε ισάριθμα τετ α τετ τον Τζόλη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο φορ της Ντίσελντορφ βγήκε απέναντι στον κίπερ της Μπάγερν μετά από εξαιρετική πάσα του Μασούρα.

Και παρότι στο 10ο λεπτό η «γαλανόλευκη» έχασε τον Ιωαννίδη με πρόβλημα στον ώμο, με εξαιρετικούς τους Μπακασέτα και Σιωπή επέτρεψε την πρώτη γερμανική τελική στο 22' (μπλόκαρε ο Βλαχοδήμο το σουτ του Μουσιάλα).

Ο Έλληνας κίπερ ήταν σε ετοιμότητα και στο 28' σε σουτ του Βιρτς με την Εθνική μας να προηγείται (33') με το 10ο γκολ του Μασούρα (σε 42 συμμετοχές) μετά την απόκρουση του Nόιερ (ασθενή) σε σουτ του Τζόλη.

Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού η γερμανική αντίδραση ήταν μια κεφαλιά του Τα άουτ.

Την ίδια στιγμή η εθνική έψαχνε την κόντρα. όπως στο 54' που το σουτ του Παυλίδη πέρασε έξω.

Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό. ο Χάβερτς ισοφάρισε με την βοήθεια κόντρας στα ...οπίσθια του Σιωπή!

Η εθνική είχε την ευκαιρία ν' ανακτήσει το προβάδισμα (67') όταν ο Νόιερ νίκησε τον Τζόλη σε τετ α τετ στην κλειστή του γωνία και δεδομένου ότι οι εφεδρίες του Νάγκελσμαν έδωσαν περισσότερα από τις δικές μας ήρθε η ανατροπή:

Μετά από σέντρα από τα δεξιά και απομάκρυνση με κεφαλιά του Μαυροπάνου, ο Γκρος έπιασε ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, «εκτελώντας» τον Αθανασιάδη (παρθενική συμμετοχή) στο 89'.

Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί είχαν... προειδοποιήσει στο 83' με σουτ του Χένριχς στο δοκάρι...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ (69' Χένριχς), Ρίντιγκερ (69' Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46' Ράουμ), Άντριχ (69' Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (69' Φούλριχ), Βιρτς (46' Σανέ), Χάβερτς

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78' Κουρμπέλης), Μασούρας (68' Δουβίκας), Μπακασέτας (68' Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' Παυλίδης)