Κατηκαρίδης: «Σημασία έχει η νίκη αλλά και να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας»

Ο εορτάζων Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, που έχει σήμερα τα γενέθλιά του, αναφέρθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Ν. Φερόε, τονίζοντας ότι η ανάγκη για νίκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που υπήρξε απώλεια βαθμών στο ματς με το Μαυροβούνιο, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην προσπάθεια να βελτιώνεται συνεχώς η Εθνική.

Κατηκαρίδης: «Σημασία έχει η νίκη αλλά και να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας»

Η Εθνική Γυναικών πραγματοποίησε την επίσημη -και μοναδική της- προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα με τα Νησιά Φερόε, το Torsvollur Stadium του Τορσχάβεν, την Τρίτη (4/6) στις 18.45.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών με τα Νησιά Φερόε:

«Από την κλήρωση κιόλας, όταν μάθαμε τις ομάδες του ομίλου, ο στόχος ήταν οι έξι νίκες και η πρώτη θέση. Το γεγονός ότι στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα μας με το Μαυροβούνιο στο Ηράκλειο δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη, επιτάσσει θα έλεγα, να νικήσουμε εδώ στα Φερόε. Ειδικά από τη στιγμή που ήμασταν σαφώς καλύτεροι και αγωνιστικά και τακτικά και ως προς τη διαχείριση του παιχνιδιού και φτάσαμε ένα λεπτό πριν τη νίκη, δεχόμενοι την ισοφάριση με ένα πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων...

Ο σχεδιασμός του αγώνα με τα Νησιά Φερόε βρίσκεται σε εξέλιξη από τη λήξη του ματς με το Μαυροβούνιο, τόσο ως προς την ψυχολογική αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα του όποιου σοκ προήλθε από την αναπάντεχη εξέλιξη και αποτέλεσμα, όσο και ως προς το καθαρά αγωνιστικό και τακτικό μέρος. Έχουμε μπροστά μας μια σκανδιναβική ομάδα με καλές σωματοδομές, που δίνει έμφαση στη δύναμη, η οποία στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην Κρήτη άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της, επιλέγοντας ένα πολύ πιο κλειστό αμυντικό σύστημα από ό,τι συνήθως. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν να αγωνιστούμε έτσι ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας, τη νίκη, όπως και αν μας αντιμετωπίσουν. Σημασία έχει να συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου, δηλαδή να παίζουμε συνδυαστικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να βελτιωνόμαστε σε αυτό το μοντέλο. Είναι εκείνο που θέλαμε να αλλάξουμε και η εικόνα μας από αγώνα σε αγώνα δείχνει σαφή πρόοδο. Δουλεύουμε μέσα στα στενά χρονικά όρια που διαθέτουμε και βελτιώνουμε πλέον λεπτομέρειες σε όλα τα επίπεδα».