Βάλε μέσα τον Κωνσταντέλια...
Η προσθήκη του νεαρού χαφ στο αρχικό σχήμα μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την Εθνική ομάδα και δίνει ελπίδες για τη συνέχεια της «γαλανόλευκης».
Η μεσοεπιθετική μεταμόρφωση της Εθνικής (προς το καλύτερο) ήταν αναμφίβολα η πλέον κραυγαλέα αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και σίγουρα αποτελεί το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από την εμφάνιση της Ελλάδας στο φιλικό με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία.
Μια αλλαγή που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην προσθήκη του Γιάννη Κωνσταντέλια στην αρχική ενδεκάδα, μια κίνηση του Πογέτ που έδωσε σημαντική πνοή στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού της «γαλανόλευκης». Εξ ου και η σωρεία ευκαιριών στο α' ημίχρονο, οπότε και η Εθνική έπαιξε μπάλα σε ρυθμό επίσημου ματς και όχι φιλικού, όπως έκανε (κατανοητά, ενόψει Γαλλίας) στην επανάληψη.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Πέρα από το ατομικό ταλέντο και την ποιότητα του πιτσιρικά του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας είχε και άψογη συνεργασία με τους παίκτες που κινήθηκαν στους ίδιους χώρους με αυτόν όσο έμεινε στο χορτάρι. Κυρίως με τους Τσιμίκα και Γιακουμάκη, με τη συγκεκριμένη τριάδα να αποδίδει εξαιρετικά και να παραπέμπει σε άλλες, ανώτερες ποδοσφαιρικά εθνικές ομάδες.
Στο ύψος τους, ωστόσο, στάθηκαν και άλλοι παίκτες. Ο Μασούρας για άλλη μια φορά ήταν ουσιαστικός τόσο μπροστά όσο και ανασταλτικά, καλύπτοντας χώρους και τρέχοντας ασταμάτητα. Ο Μάνταλος (από τους λίγους που έπαιξαν σχεδόν σε όλο το ματς) ήταν σταθερός στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπακασέτας έδωσε συνέχεια στη σειρά καλών εμφανίσεών του με το εθνόσημο.
Ας μην αδικήσουμε και τον πολύ καλό ανασταλτικά Κουρμπέλη (μέχρι και κάρτα πήρε, ο μοναδικός στο παιχνίδι, κι αυτό κάτι λέει ως προς τη διάθεσή του), αλλά και τον Μπάλντοκ, ο οποίος στην επιστροφή του στην ενδεκάδα ήταν σαν να μην έλειψε καθόλου, όντας «μηχανάκι» και βοηθώντας και με προωθήσεις.
Μοναδικό μελανό σημείο ήταν κάποιες αντιδράσεις των στόπερ μας. Οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος δεν δέχθηκαν, δα, και κάποια φοβερή πίεση από τους (εμφανώς εκτός ρυθμού, αλλά αρκετά ποιοτικούς) Νεοζηλανδούς, ωστόσο δεν απέφυγαν μερικά λάθη, όπως και «πουλήματα» της μπάλας σε θεωρητικά εύκολες φάσεις.
Μπόλικα, εν ολίγοις, τα συμπεράσματα, αλλά και τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει η Εθνική και να τα δουλέψει στη συνέχεια. Όχι τόσο για το παιχνίδι με τους Γάλλους, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τυπικού χαρακτήρα, όσο για τα πλέι οφ του Μαρτίου, οπότε η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024...