Καρέρα για Τσιμίκα: «Μπορεί να εξελιχθεί σε top class ποδοσφαιριστή»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, μίλησε σε ιταλικό Μέσο και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον μπακ του Ολυμπιακού Κώστα Τσιμίκα, με αφορμή το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον νεαρό οπισθοφύλακα.

Καρέρα για Τσιμίκα: «Μπορεί να εξελιχθεί σε top class ποδοσφαιριστή»

Ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο τσεκάρει τους τελευταίους μήνες... στενά η Νάπολι είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Ο αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού έχει μπει στο στόχαστρο της ιταλικής ομάδας που συνεχώς συλλέγει πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή.

Ένας Ιταλός ο οποίος εργάζεται στην Ελλάδα και έχει δει κάπoια πράγματα από κοντά είναι ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Goal» και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον Τσιμίκα. Μάλιστα ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού μπακ, καθώς αναφέρθηκε σε αυτόν με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια.

«Τον έχω δει μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά είναι ένας καλός παίκτης και έχει προοπτικές για να εξελιχθεί σε top class. Προφανώς δεν τον γνωρίζω πολύ καλά, αλλά μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η ταχύτητά του. Επίσης, είναι δυνατός και αποτελεσματικός στην άμυνα», υποστήριξε αρχικά ο Καρέρα.

Φυσικά, ο προπονητής του «Δικεφάλου» ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά τον κορονοϊό και τη χαρακτήρισε καλύτερη από την Ιταλία:

«Εδώ στην Ελλάδα ισχύουν μερικά περιοριστικά μέτρα όπως στην Ιταλία, αλλά υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα. Αυτή την εποχή το ποδόσφαιρο και εδώ έχει διακοπεί. Στο τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μία συζήτηση για την κατάσταση και θα αποφασίσουν».

Ο Καρέρα έχει την τιμητική του στα ιταλικά ΜΜΕ, αφού μίλησε και στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Ο Ιταλός κόουτς ρωτήθηκε για τις φήμες ότι ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ίσως να μη συνεχίσει στην Αταλάντα και ο Καρέρα εξέφρασε την αντίρρησή του:

«Αυτή τη στιγμή η Αταλάντα είναι ένα top club στη Serie A. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Λάτσιο, την Ίντερ, τη Ρόμα, τη Νάπολι και τη Μίλαν. Εάν εγώ ήμουν ο Γκασπερίνι, θα το σκεφτόμουν πολύ πριν φύγω από το Μπέργκαμο, ακόμα και αν με καλούσε μια σπουδαία ομάδα».