Μάκης Διόγος: «Τη μέρα του γάμου μου ήμουν στα θρυλικά υβριστικά, στα ΜΜΕ ζούμε εποχή παγετώνων»
Ο Μάκης Διόγος μιλάει για πρώτη φορά στο «ΦΩΣ» για τον Πανιώνιο, τη δημοσιογραφία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ
Ο Μάκης Διόγος είναι πολύ γνωστός Πανιώνιος, από τους καλύτερους ρεπόρτερ του Πανιωνίου και όχι μόνο. Από τους λίγους αθλητικογράφους που έχουν πολιτική άποψη μεστή, με παιδεία και επιχειρήματα, τον προσέχω και ας μην ταυτίζομαι σε όλα. Συνέντευξη για πρώτη φορά στο «ΦΩΣ».
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 24/3
Πόσα χρόνια είσαι δημοσιογράφος, πού έχεις εργαστεί, πού εργάζεσαι τώρα;
Αισίως συμπληρώνω 40 χρόνια δημοσιογραφίας. Άρχισα από τον «Φίλαθλο», πέρασα λίγους μήνες το 1985 από το «ΦΩΣ» κάνοντας ρεπορτάζ Καλλιθέας και στη συνέχεια στις εφημερίδες Φλόγα των Σπορ, Επικαιρότητα, Νίκη, Sportime & Πρωταθλητής. Παράλληλα, από το 1995 μέχρι σήμερα είμαι στο αθλητικό τμήμα του Star Channel. Μεγάλη μου αγάπη είναι το ραδιόφωνο. Ήμουν στο Ράδιο-5 του Πειραιά, ενώ από το 2000 ανήκω στο δυναμικό του Sport FM 94,6. Σε όλα τα ΜΜΕ καλύπτω πάνω από 35 χρόνια το ρεπορτάζ του Πανιωνίου. Επίσης εδώ και ένα χρόνο κάνω εκπομπή στο ιντερνετικό ραδιόφωνο Music Society. Η εκπομπή λέγεται "μπάλα που κυλάι, χόρτο δεν μαζεύει".
Πώς άρχισες τη δουλειά;
Άρχισα το 1982 από τον «Φίλαθλο». Μεγάλο σχολείο. Πήρα πολλά πράγματα...
Είδα μια φωτογραφία σου από το γήπεδο του Πανιωνίου μέσα στο ψοφόκρυο. Έτσι μου ήρθε η ιδέα. Ποιο ματς ήταν; Με ποιο χωριό;
Όντως, πολύ κρύο. Με τον Πόρο. Νικήσαμε 4-1... Ζεσταθήκαμε λιγάκι...
Φανταζόσουν ποτέ έτσι τον Πανιώνιο;
Θέμη, όχι. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξουμε Γ’ Εθνική. Ακόμα και πριν από δύο χρόνια που υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος από τη Σούπερ Λιγκ πίστευα ότι κάτι θα γίνει και θα παίξουμε στη Β’ εθνική (Σούπερ Λιγκ 2). Δυστυχώς, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, εκτός από τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Τσακουμάκο, ο οποίος, όμως, μπροστά στο πολύ μεγάλο χρέος αποχώρησε...
Ενημέρωσε τον κόσμο που δεν παρακολουθεί, ότι είναι δεύτερη χρονιά στη Γ' Εθνική και μάλλον θα υπάρξει και τρίτη σερί. Έτσι δεν είναι;
Ναι, είναι η δεύτερη χρονιά και θα υπάρξει και τρίτη χρονιά, αν δεν γκελάρει ο ΠΑΟ Ρουφ στα δύο ματς που απομένουν. Είμαστε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Ρουφ. Ο Πανιώνιος πρέπει να κάνει δύο στα δύο και το Ρουφ μία ήττα ή δύο ισοπαλίες. Στην ισοβαθμία είμαστε καλύτεροι. Δύσκολο το βλέπω, γιατί το Ρούφ είναι δυνατή ομάδα. Πάντως, όσο ζούμε ελπίζουμε...
Ποιος τρέχει την ομάδα τώρα, ποιος πληρώνει;
Την ομάδα τα δύο χρόνια της Γ’ εθνικής την τρέχουν ο Δημήτρης Σκούρας, ο Φωτης Κωσταρίδης και ο Αλέξανδρος Βανδώρος με τη στήριξη 2-3 Πανιώνιων επιχειρηματιών. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά δυστυχώς ο κόσμος του Πανιωνίου είναι αδιάφορος. Δεν στηρίζει την προσπάθεια. Περιμένει τον «σωτήρα» από τον ουρανό. Μόνο οι «Πάνθηρες» είναι πάντα εκεί..
Τι έγινε με τον Κυριάκο Σκούρα, γιατί εγκατέλειψε;
Δεν εγκατέλειψε, η οικογένεια Σκούρα «ματώνει» δύο χρόνια για την ομάδα. Ο γιος του Κυριάκου, ο Δημήτρης, τρέχει την ομάδα. Ο κ. Σκούρας είναι δίπλα.
Ο Πανιώνιος πόσα χρέη έχει; Τι μπορεί να γίνει για να τον αναλάβει κάποιος; Τι πρέπει να γίνει;
Πολύ ωραία ερώτηση. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά. Με πολύ ρεπορτάζ έχω καταλήξει ότι είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια. Τα 2 με 2,5 είναι προς παίκτες, προπονητές και τα υπόλοιπα προς το δημόσιο. Όμως αυτό που πρέπει να επισημοποιηθεί είναι να γίνει μια λογιστική μελέτη σε βάθος χρόνων, από μεγάλη εταιρεία ορκωτών λογιστών, για να μάθουμε το ακριβές χρέος. Αν δεν γίνει αυτό, πώς κάποιος αξιόπιστος επιχειρηματίας ή επενδυτής μπορεί να ενδιαφερθεί για την ομάδα;
Πώς θα ξεμπλέξει ο Πανιώνιος; Είσαι αισιόδοξος;
Είμαι Πανιώνιος, δεν μπορώ να μην είμαι αισιόδοξος. Όταν βλέπω 15άχρονους στην εξέδρα είμαι αισιόδοξος. Τώρα πώς θα ξεμπλέξει; Αν ξεκαθαρίσουμε το χρέος, πιστεύω ότι ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μπορεί ένας επενδυτής να ασχοληθεί σοβαρά. Είναι δυνατό ποδοσφαιρικό όνομα για τα μέτρα της Ελλάδας ο Πανιώνιος.
Ξέρεις αν κάποιος ενδιαφέρεται να βγει μπροστά;
Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει κανένας αυτήν τη στιγμή...
Ποιοι φταίνε με σειρά προτεραιότητας για το δράμα του Πανιωνίου;
Όλες οι διοικήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα...
Ποιες οι ευθύνες Τσακίρη;
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αναμφισβήτητα αγάπησε τον Πανιώνιο. Έγινε ένα με τον κόσμο. Είχε όραμα και έβαλε πολλά χρήματα για να το υλοποιήσει. Και μόνο που έντυσε στα κυανέρυθρα τον τεράστιο Αλβάρο Ρεκόμπα θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία του συλλόγου, όμως έκανε πολλά λάθη στην επιλογή των συνεργατών του. Και, φυσικά, μεγάλο λάθος η προσπάθειά του να δώσει την ΠΑΕ στον συγχωρεμένο Μάκη Ψωμιάδη. Εκεί έσπασε ο δεσμός με τη μεγάλη πλειονότητα του Πανιώνιου κόσμου. Το καλοκαίρι του 2020, όταν η ομάδα έπεσε στη Β’ Εθνική, είχε την ευκαιρία να σώσει την ομάδα από τη Γ’ εθνική. Δεν το έκανε. Θεώρησε ότι το χρέος είναι η μη διαχειρίσιμο και πρότεινε κατ' επανάληψη την εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας για να δημιουργηθεί μια «καθαρή» από χρέη ΠΑΕ. Όμως, Θέμη, ακόμα και αυτό (που εγώ δεν συμφωνώ...) θέλει χρήματα. Ποιος θα έδινε στον Πανιώνιο τσάμπα το ΑΦΜ του; Είμαι ξεκάθαρος λοιπόν. Αν ο κ. Τσακίρης εμφανιζόταν στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο (που ανήκει πλέον η ποδοσφαιρική ομάδα) και έλεγε «ορίστε, κύριοι, εγώ έχω αυτό το ΑΦΜ, δώστε μου την ομάδα να την τρέξω με τους ανθρώπους μου», λίγοι θα ήμασταν αντίθετοι. Όταν προτείνεις μια λύση, πρέπει να είσαι διαθέσιμος να την υλοποιήσεις, διαφορετικά είναι λόγια του αέρα. Και δεν αξίζει στην ιστορία του κ. Τσακίρη τέτοια συμπεριφορά προς τον σύλλογο.
Ποιες οι ευθύνες των Ζαμάνη και Δάρα;
Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι το χρέος που άφησαν. Αγωνιστικά μέσα από δύσκολες συνθήκες έφτιαξαν καλές ομάδες. Με Ουζουνίδη, με Μιλόγεβιτς, με Γρηγορίου. Διεκδικήσαμε κάποια στιγμή το πρωτάθλημα, βγήκαμε Ευρώπη... Όμως παράλληλα δεν φρόντισαν τα οικονομικά. Τεράστια οικονομική «τρύπα». Και, βέβαια, την τελευταία σεζόν είναι μεγάλη ευθύνη που στήριξαν τον Νίκι Παπαβασιλείου. Έναν από τους χειρότερους προπονητές στην ιστορία του Πανιωνίου. Αν είχαν αλλάξει τον προπονητή πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, η ομάδα θα είχε σωθεί.
Ποιες οι ευθύνες του κόσμου;
Δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνες στον κόσμο. Ζούμε δύσκολα χρόνια. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Οι περισσότεροι έχουν γίνει φίλαθλοι του καναπέ. Ο Πανιώνιος δεν θα μπορούσε να έχει άλλη μοίρα. Βάλε και την κακή πορεία των τελευταίων ετών...
Ποιες οι ευθύνες των οργανωμένων;
Οι «Πάνθηρες» είναι η αιτία που σήμερα υπάρχει ποδοσφαιρικός Πανιώνιος. Όπως σου το λέω. Όταν υποβιβαστήκαμε το καλοκαίρι του 2020 κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον για την ομάδα. Η διοίκηση Ζαμάνη - Δάρα είχε παραδώσει τα κλειδιά στον Ερασιτέχνη. Τότε οι «Πάνθηρες» άρχισαν τις συνελεύσεις στη Θύρα 3. Εκεί εκατοντάδες φίλοι του Πανιωνίου συζήτησαν τα προβλήματα, αναζήτησαν λύσεις. Από εκεί πείστηκαν η οικογένεια Σκούρα, ο Φώτης Κωσταρίδης, ο Αλέξανδρος Βανδώρος και μπήκαν μπροστά. Φτιάχτηκε η ομάδα με κορμό την Κ19, επέστρεψαν ο Γιάννης Κοντοές, ο Δημήτρης Γροντής και ο Πανιώνιος κατάφερε να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Διαφορετικά μπορεί και να μην υπήρχε. Να έσβηνε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι «Πάνθηρες» είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου (μάλιστα στηρίζουν οικονομικά το βόλεϊ ανδρών, ενώ μέσω του «Ορφέα» μετέχουν και στο ΔΣ του Ερασιτέχνη Πανιώνιου). Στο ματς με το Ρουφ πήγαμε περίπου 700 άτομα. Στη Γ’ Εθνική. Οι «Πάνθηρες» είναι οι πνεύμονες του συλλόγου...
Πώς έγινες Πανιώνιος; Από πού είσαι;
Η καταγωγή μου είναι από τη Λιβαδειά, αν και ο παππούς ο Θύμιος είχε γεννηθεί στο Γαλαξίδι. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στο θρυλικό Θούριο Λιβαδειάς. Πανιώνιος έγινα από αντίδραση στο... ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Μαθητής ήμουν, οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού), και είχαμε πολλή δύναμη στη Νέα Σμύρνη. Μαζί με τον αδερφικό μου φίλο Μάνο Τσελεμεντέ, που δυστυχώς την 1 Ιανουαρίου 2022 έφυγε από τη ζωή, συνδυάζαμε τον Ρήγα με τον Πανιώνιο. Από κοντά και ο πρώην δήμαρχος της πόλης. Γιώργος Κουτελάκης. Εξάλλου, τότε είχαμε και σύνθημα: «Αν είσαι νέος έξυπνος, αν είσαι και ωραίος, είσαι Πανιώνιος και ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος».
Τρέλες που έχεις κάνει για τον Πανιώνιο;
Πολλές. Εκδρομές, κοπάνες. Μια χαρακτηριστική: την Κυριακή που παντρευόμουν παίζαμε το μεσημέρι με τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη - και ήμουν στα θρυλικά τότε «υβριστικά»! Ο Πανιώνιος είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου...
Τι ήταν τα «υβριστικά»;
Ήταν τρεις σειρές ορθίων, κάτω από τα επίσημα (θύρες 4-5) και πίσω από τους δυο πάγκους. Ήταν παράλληλα με τη γραμμή του αράουτ. Εκεί πηγαίναμε όσοι «μεγαλώναμε» για το πέταλο (παλιά η Θύρα 3 των «Πανθήρων» ήταν πίσω από τα γκολπόστ, μπροστά από τον Άγιο Ανδρέα) και θέλαμε να είμαστε πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Το «υβριστικά» βγήκε λόγω των… «γαλλικών» που ακουγόντουσαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Τι σημαίνει Πανιώνιος;
Η ζωντανή αθλητική ιστορία του Μικρασιατικού αθλητισμού. Ο Πανιώνιος είναι προσφυγική ομάδα, όπως και ο αδερφός μας, Απόλλων Σμύρνης. Ιδρύθηκε το 1890 στα χώματα της Σμύρνης. Αναγεννήθηκε στην Αθήνα το 1922 μέσα από τη φωτιά της καταστροφής. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό αθλητικό σύλλογο.
Ποιος ο καλύτερος Πανιώνιος που έχεις προλάβει;
Η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο το 1979, κόντρα στην τρομερή ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Θωμά Μαύρου και στη συνέχεια απέκλεισε την ολλανδική Τβέντε. Τρομερή ομάδα. Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Μωραϊτέλης, Λίμα, Σαϊπάς, Λιόλιος, Αναστόπουλος, Μαυρίκης, Παθιακάκης, Μανίκας κ.λπ.
Έχεις προλάβει και Μαύρο και Αναστόπουλο και Σαραβάκο. Σε ποιον είχες μεγαλύτερη αδυναμία;
Τεράστιοι ποδοσφαιριστές και οι τρεις. Θα ξεχωρίσω τον Θωμά Μαύρο, που έκλεισε την καριέρα του στον Πανιώνιο, όπου στα 37 του αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ. Όμως και οι άλλοι δυο μάς έχουν δώσει μεγάλες χαρές. Κύπελλο το 1979 ο «μουστάκιας», χρυσό γκολ στο μπαράζ παραμονής του 1984 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σαραβάκος.
Σε ποιους παίκτες γενικώς του Πανιωνίου είχες αδυναμία και γιατί;
Τόσα χρόνια, από το 1977, εκατοντάδες παίκτες. Με τον Αντώνη Σαπουντζή διατηρώ προσωπική και οικογενειακή φιλία που κρατά μέχρι σήμερα. Μου λείπει ο Μήτσος Μαυρίκης. Μεγάλος αρχηγός. Η προσωποποίηση αυτού που λέμε Πανιώνιος. Ήταν «Πάνθηρας». Έχω πολύ καλή σχέση με τον Γιώργο Μασούρα και χαίρομαι που μεγαλουργεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το αξίζει. Είχα την τύχη να είμαι αυτός που αποκάλυψε την έλευση του Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο. Του είχα πάρει και μια μεγάλη συνέντευξη και τον γνώρισα από κοντά. Αλλά έχω ένα απωθημένο: να καταφέρω να πάρω συνέντευξη από τον Βασίλη Μωραϊτέλη. Τον «μάγκα» του Πανιωνίου.
Πες μου για τον Θεόδωρο Νικολαΐδη και για το «ΦΩΣ»
Το «ΦΩΣ» ήταν η πρώτη εφημερίδα που έπιασα στα χέρια μου. Βλέπεις ο πατέρας μου, ο Θανάσης, ακόμα και σήμερα στα 85 του, ακμαιότατος, μόνο «ΦΩΣ» διαβάζει. Σχεδόν καθημερινά. Μεγαλώνοντας έμαθα ότι ο αείμνηστος Θεόδωρος Νικολαΐδης ήταν παρών στο Γουέμπλεϊ, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (την οποία επίσης αγαπάω από παιδί, πολύ πριν πάρει τίτλους...) πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οπότε καταλαβαίνεις ότι η εφημερίδα έγινε αχώριστη συντροφιά. Μάλιστα, είχα προτείνει στο κλαμπ των φίλων της Γιουνάιτεντ να τιμήσουμε τον κυρ Θόδωρο, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε...
Σε ενοχλεί η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου με τους παίκτες «έλα εσύ, φύγε εσύ», με τα υπέρογκα λεφτά, με τις ομάδες Βαβέλ χωρίς ταυτότητα;
Αφάνταστα με ενοχλεί, αλλά αυτή είναι η εξέλιξη της κοινωνίας. Νομίζω ότι πρέπει παράλληλα να στηρίζουμε ομάδες της γειτονιάς μας, ερασιτεχνικούς συλλόγους που θα αποτελούν πάντα το πρώτο κύτταρο του ποδοσφαίρου. Και εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στο «ΦΩΣ», που συνεχίζει να έχει καθημερινά ρεπορτάζ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Είναι μεγάλη η προσφορά σας...
Είσαι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Είναι η χειρότερη εποχή για τους δημοσιογράφους; Συνθλίβονται ανάμεσα στις απληρωσιές σε ορισμένα media και στους εξαναγκασμούς συμφερόντων λόγω ιδιοκτητών σε άλλα media;
Η εποχή των παγετώνων, αγαπητέ μου Θέμη. Κάποτε τις εφημερίδες τις είχαν άνθρωποι του Τύπου. Δημοσιογράφοι που έκαναν το όνειρό τους πράξη, όπως ο Θόδωρος Νικολαΐδης. Σήμερα αν δεν ανήκουν σε απρόσωπες πολυεθνικές, μπαίνουν σε επιχειρηματικά πλάνα μαζί με άλλες εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές, που σίγουρα επηρεάζουν την εικόνα τους. Βέβαια, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών μας, οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στην Ουκρανία. Αλλά και στο αθλητικό ρεπορτάζ οι περισσότεροι κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και ήθος.
Είσαι αριστερός γνωστός. Ποια η άποψή σου για τον πόλεμο στην Ουκρανία;
Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Εδώ έχουμε μια άδικη εισβολή ενός πανίσχυρου κράτους, της Ρωσίας, σε ένα μικρότερο, την Ουκρανία. Θα σου πω ότι με εκφράζουν απόλυτα τα λόγια του πρώην υπουργού Εξωτερικού, κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του έγραψε: «Όποιος μάλιστα υποστηρίζει τις ρωσικές παραβιάσεις με ‘‘ναι μεν, αλλά’’, υπονομεύει, έστω και άθελά του, την ελληνική διπλωματία, καθώς και τη διεθνή θέση της Κύπρου. Τα πράγματα με βάση το πρώτο κριτήριο είναι σαφή: δεν μπήκε η Κύπρος στα χωριά της Τουρκίας, ούτε ισοπέδωσε η Ουκρανία πόλεις στη Ρωσία».
Σίγουρα έχει ευθύνες η Δύση. Σε εξοργίζουν όμως οι υποστηρικτές του Πούτιν;
Με εξοργίζουν όπως και οι υποστηρικτές της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ ή στη Γρανάδα ή στο Βιτενάμ. Όπως παλαιότερα και οι υποστηρικτές της σοβιετικής εισβολής σε Ουγγαρία (1956), Πράγα (1968), Πολωνία (1970).
Ο πυρήνας των υποστηρικτών του Πούτιν είναι φασίστες ακροδεξιοί και φανατικοί αριστεροί; Δεν λέω ότι όλοι είναι έτσι. Όμως είναι ο πυρήνας που κάνει θόρυβο, αυτά τα δύο άκρα; Πώς το εξηγείς; Γιατί οι μεν και οι δε ενώνονται σε αυτό;
Πρώτα απ’ όλα, είναι ενάντια στην Ευρώπη. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επίσης, ο φιλορωσισμός υπάρχει σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Για τους δεξιούς είναι το «ορθόδοξο, ξανθό γένος», που θα μας σώσει και θα μας δώσει την Κωνσταντινούπολη. Φυσικά, όποιος διαβάσει την ελληνική ιστορία οι Ρώσοι, με εξαίρεση ορισμένους φιλέλληνες και τη ναυμαχία του Ναυαρίνου όπου ήταν μαζί με Γάλλους και Άγγλους, δεν βοήθησαν την Ελληνική Επανάσταση. Όσο για κάποιους αριστερούς, «βλέπουν» τη συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι τραγικό...
Θέλω πριν κλείσουμε να μου πεις περισσότερα για το θέμα αλλαγής ΑΦΜ και αν μπορεί αυτό να λύσει το πρόβλημα του Πανιωνίου.
Ο νόμος είναι σαφής. Και ΑΦΜ να αλλάξεις, αν λέγεσαι Πανιώνιος και φοράς κυανέρυθρα, τα χρέη σε ακολουθούν. Η Βέροια πήρε το ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως και άλλαξε χρώματα, από κόκκινα μπλε πήγε σε μαύρο χρυσό και από ΠΑΕ ΑΓΣ Βέροια έγινε ΠΑΕ Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βέροια. Ο Ηρακλής πήρε το ΑΦΜ της Τρίγλιας και δημιούργησε νέο σύλλογο που λέγεται Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας ο Ηρακλής. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πολλοί διαφωνούμε να γίνει ο Πανιώνιος Πανιώνιος Ασπροπύργου ή Καπανδριτίου…
Έκλαψες ποτέ για τον Πανιώνιο;
Έκλαψα από χαρά στον τελικό του 1998. Ήταν κάτι απίθανο. Μια ομάδα με παίκτες απλήρωτους για μήνες, αλλά μια γροθιά. Ήμουν στα δημοσιογραφικά στο παλιό Καραϊσκάκη με τον συνάδελφο Αλέκο Παπαδόπουλο, επίσης Πανιωνάρα. Και με το σφύριγμα της λήξης αγκαλιαστήκαμε βουρκωμένοι.