La Liga: Ιδρωσε αλλά έπιασε, μ' ανατροπή (και ματς παραπάνω), την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης
Η Pεάλ Μαδρίτης σε ματς δύο ανατροπών επικράτησε, με φάουλ του Εμπαπέ με 3-2 της τρίτης από το τέλος Λεγκανές και έπαισε στην κορυφή την Μπαρτσελόνα, που αγωνίζεται την Κυριακή (30/03)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με φάουλ του Εμπαπέ (που σκόραρε δις) επικράτησε 3-2 της τρίτης από το τέλος Λεγκανές σε ματς δύο ανατροπών και με μπόλικη διαιτητολογία!
Έστω κι έτσι οι «μπλάνκος» έπιασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Μπαρτσελόνα με ματς περισσότερο, αφού οι «μπλαουγκράνα» έχουν την Κυριακή καταλανικό ντέρμπι.
Ολυμπιακός: Απελπιστικά άστοχος
Ο Εμπαπέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αφού άνοιξε το σκορ (32') με πέναλτι (αλά Πανένκα) που κέρδισε ο νεαρός Γκιουλέρ.
Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σε 9 λεπτά είχαν γυρίσει το ματς. Στο 33' ο Ντιέγκο Γκαρθία ισοφάρισε και στο 41' ο Ράμπα έκανε το 1-2 με τους «μερένγκες» να κάνουν τη δική τους ανατροπή στην επανάληψη.
Αρχικά ο Μπέλινγχαμ ισοφάρισε (47') με τον Εμπάπε να έχει την τελευταία λέξη (76') και τους γηπεδούχους να υπερασπίζονται με μαζική άμυνα το υπέρ τους 3-2 στο τέλος.
Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη των Μαδριλένων και ισάριθμη ήττα των συμπολιτών τους που διαμαρτυρήθηκαν τόσο για το πέναλτι εναντίον τους όσο και για τον καταλογισμό του φάουλ από το οποίο προήλθε το 3-2.
Αντίθετα με την Ρεάλ η συμπολίτισσα της Aτλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με την Εσπανιόλ στην Βαρκελώνη και για τρίτο αγώνα (αφού είχαν προηγηθεί δύο ήττες) έμεινε μακριά από την επιτυχία.
Mε αποτέλεσμα το -6 από την κορυφή.
Παρότι προηγήθηκε η ομάδα του Σιμεόνε (38') με φοβερό δεξί σουτ του 35χρονο Αθπιλικουέτα, στο 69ο λεπτό ο Λενγκλέ τράβηξε τον Καμπρέρα μέσα στην περιοχή και ο Χάβι Πουάδο εκτέλεσε (71') το πέναλτι για το τελικό 1-1.
Έτσι οι «παπαγάλο» βρέθηκαν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας τρία ματς δίχως νίκ (2 ισοπ. - 1 ήττα)
Πρώτος ξένος σε συμμετοχές ο Γκριεζμάν!
Ιστορικό το παιχνίδι για τον Αντουάν Γκριζμάν, καθώς έφτασε τις 521 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι στη σχετική κατηγορία για τους ξένους ποδοσφαιριστές!
Εξάλλου μια άλλη μαδριλένικη ομάδα, η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε διπλό στην Βιτόρια με την Αλαβές διατηρώντας τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ο Σις άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό, τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Χορδάν στο 14' και τον Πέδρο Ντίαθ στο 58' να διαμορφώνει το τελικό 2-0.
Πρώτη νίκη μετα από πέντε ματς (3 ήττες - 2 ισοπ) η Ράγιο, πρώτη ήττα μετά από 3 αγωνιστικές οι γηπεδούχοι.
Πριν απ' όλα αυτά, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) της ουραγού Βαγιαδολίδ, συνεχίζοντας το κυνήγι της Ευρώπης.
Το σκορ άνοιξε Ογιαρθάμπαλ (23') με τον Σέρχιο Γκόμεθ να πετυχαίνει το 2-0 και τον Λατάσα (90+3') να διαμορφώνει το τελικό σκορ.
Πρώτη νίκη μετά από τρία ματς με συγκομιδή ενός πόντου οι Βάσκοι, άποντοι για τρία ματς οι γηπεδούχοι που έχουν συνγκομιδή ενός βαθμού στα τελευταία 10 ματς.
Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Σάββατο 29/3
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-1
(23' Οϊαρθάμπαλ, 68' Σέρχιο Γκόμεθ - 90'+3' Λατάσα)
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(71' πεν. Πουάδο - 38' Αθπιλικουέτα)
Αλαβές-Ράγιο Βαγιεκάνο 0-2
(2' Σις, 58' Ντίαθ)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεγανές 3-2
(32', 76' Εμπαπέ, 47' Μπέλιγχαμ - 33' Γκαρθία, 41' Ράμπα)
Κυριακή 30/3
Xετάφε-Βιγιαρεάλ (15:00)
Μπαρτσελόνα-Τζιρόνα (17:15)
Μπιλμπάο-Οσασούνα (19:30)
Βαλένθια-Μαγιόρκα (19:30)
Mπέτις-Σεβίλλη (22:00)
Δευτέρα 31/3
Θέλτα-Λας Πάλμας (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ