Παπακανέλλος: Σαν έτοιμος από καιρό

Ο Αντώνης Παπακανέλλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα της Κ19 του Ολυμπιακού κόντρα στην Ταλίνα Κάλεβ.

Παπακανέλλος: Σαν έτοιμος από καιρό

Η διαφορά ποιότητας της Κ19 του Ολυμπιακού με την Ταλίνα Κάλεβ ήταν δεδομένη πριν την αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Ρέντη την Τετάρτη (23/10).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα από την Εσθονία και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο UEFA Youth League.

Ο Ρομέν Πιτό έδωσε φανέλα βασικού στον Αντώνη Παπακανέλλο και εκείνος ξεδίπλωσε τις αρετές του μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε στις κερκίδες. Το ταλέντο του 19χρονου μεσοεπιθετικού είναι αδιαμφισβήτητο και δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε από τον Μεντιλίμπαρ στην αποστολή της πρώτης ομάδας για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Παρόλα αυτά ο Παπακανέλλος δεν έχει σημειώσει ακόμα την πρώτη του συμμετοχή με την ανδρική ομάδα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ξεκινήσει τη χρονιά παίζοντας στους αγώνες της Κ19 και στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών.

Η εξαιρετική υποδοχή της μπάλας σε συνδυασμό με την γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης τον έκαναν να ξεχωρίζει σε κάθε επίθεση. Από το ξεκίνημα του αγώνα ο ίδιος ανέλαβε την δημιουργία των «ερυθρόλευκων», ενώ έψαξε και το γκολ.

Η σέντρα ακριβείας στο πρώτο γκολ του Γιουσούφ ήταν μόνο η αρχή από την παράσταση που έδωσε απέναντι στους Εσθονούς.

Εξίσου μαγική ήταν η ενέργειά του στη φάση του δεύτερο γκολ, εκεί όπου «τσίμπησε» πανέξυπνα την μπάλα και άνοιξε το δρόμο στον Τουφάκη για να πετύχει το 2-0.

Μετά τις δύο υπέροχες ασίστ που μοίρασε κατάφερε να γράψει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, κλείνοντας ιδανικά την εξαιρετική του εμφάνιση.

Την ίδια στιγμή που οι Μουζακίτης, Μπακούλας και Κωστούλας βρισκόντουσαν στο Μάλμε για την αποψινή αναμέτρηση της πρώτης ομάδας, ο Παπακανέλλος αγωνίστηκε με την Κ19 στο UEFA Youth League και έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία όποτε του δοθεί.

Στην αρχή του κειμένου αναφέραμε πως η Ταλίνα Κάλεβ είναι χαμηλότερης δυναμικής, όμως αυτό δεν μειώνει την εμφάνιση του νεαρού μεσοεπιθετικού και των υπολοίπων συμπαικτών του, οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στο κομμάτι της δημιουργίας, υπό τις οδηγίες του Ρομέν Πιτό.