Λίβερπουλ – Τσέλσι 2-1: Η κορυφή παρέμεινε... κόκκινη!

Η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» και συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Λίβερπουλ – Τσέλσι 2-1: Η κορυφή παρέμεινε... κόκκινη!

Τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League συνεχίζει να απολαμβάνει η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν 2-1 την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» για την όγδοη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και έφτασαν τους 21 πόντους στο «ρετιρέ» της κατάταξης, αφήνοντας και πάλι δεύτερη τη Μάντσεστερ Σίτι με έναν βαθμό λιγότερο.

Αντίθετα, για τους «μπλε» του Λονδίνου αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι στα τελευταία πέντε τους ματς στην Premier League που απέτυχαν να πανηγυρίσουν το τρίποντο και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Το ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Λίβαϊ Κόλγουιλ ανέτρεψε τον Κέρτις Τζόουνς και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ανοίγοντας το σκορ στο «Άνφιλντ» (1-0).

Μόλις ένα λεπτό αργότερα (30’) ο Ντιόγκο Ζότα μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή για τη Λίβερπουλ στη θέση του τραυματία Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος χτύπησε από ένα μαρκάρισμα του Τόσιν Ανταραμπιόγιο, ενώ ως το φινάλε του πρώτου μέρους όσο κι αν προσπάθησε η Τσέλσι να απαντήσει δεν τα κατάφερε.

Ότι δεν πέτυχαν στο πρώτο μέρος οι λονδρέζοι, το έκαναν τελικά στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 49’ έφτασαν στο 1-1 με το τέρμα που σημείωσε ο Τζάκσον. Τα χαμόγελα ωστόσο στο «στρατόπεδο» των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα (52’) ο Κέρτις Τζόουνς βρήκε δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Λίβερπουλ με 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε. Οι «κόκκινοι» διασφάλισαν το υπέρ τους 2-1 και στο φινάλε πανηγύρισαν το τρίποντο, με τον οποίο συνεχίζουν να φιγουράρουν στο «ρετιρέ» της Premier League.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο (19/10)

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 4-1
(36' Κουλουσέφσκι, 52', Μπισούμα, 55' Αρεολά αυτ., 60' Σον - 16' Κούντους)

Φούλαμ-Άστον Βίλα 1-3
(5’ Χιμένες – 9’ Ρότζερς, 60’ Γουότκινς, 71’ πέν. Ντιόπ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπρέντφορντ 2-1
(47’ Γκαρνάτσο, 63’ Χόιλουντ – 45’ Πίνοκ)

Νιούκαστλ-Μπράιτον 0-1
(35’ Γουέλμπεκ)

Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-3
(8’ Άρτσερ, 28’ Αρίμπο – 65’ Μπουονανότε, 74’ Βάρντι, 98’ Αγιού)

Ίπσουιτς-Έβερτον 0-2
(17’ Εντιαγέ, 40’ Κιν)

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 2-0

(70' Κρίστι, 79' Κλάιφερτ πεν.)

Κυριακή (20/10)

Γουλβς-Μάντσετσερ Σίτι 1-2
(7' Λάρσεν - 33' Γκβάρντιολ, 90+5' Τζοόυνς)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 2-1
(29’ πέν. Σαλάχ, 52’ Τζόουνς – 49’ Τζάκσον)

Δευτέρα (21/10)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ