Πογκμπά: «Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά δεν είμαι απατεώνας»

Τη δική του πλευρά για την υπόθεση ντόπινγκ που εμπλέκεται παρουσίασε ο Πολ Πογκμπά σε συνέντευξη που παραχώρησε, μετά τη μείωση της ποινής του.

Πογκμπά: «Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά δεν είμαι απατεώνας»

Ο Πολ Πογκμπά μίλησε στο Sky Sports για το πως αντιμετώπισε την κατάσταση από τη στιγμή που βγήκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Γάλλος τόνισε πως ποτέ δεν έχει πάρει κάποιο φάρμακο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε τους αρέσει να χάνει, αλλά θέλει να κερδίζει δίκαια, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μείωση της ποινής του, αλλά και την στήριξη της συντρόφου του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθώ σε αναστολή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση και δεν το έκανα επίτηδες. Είμαι τίμιος άνθρωπος κι όχι απατεώνας. Μου αρέσει να κερδίζω δίκαια. Η τιμωρία δεν θα έπρεπε να είναι ποτέ τέσσερα χρόνια. Αυτό που πήρα δεν ήταν για τη βελτίωση της απόδοσης, αλλά απλώς συμπληρώματα. Απλά φυσιολογικά πράγματα για τη βελτίωση της υγείας κι ήταν μια σοκαριστική στιγμή όταν έμαθα ότι είχα βγει θετικός»

Για το αν σκέφτηκε να τα παρατήσει: «Μου ήρθε στο μυαλό ότι η καριέρα μου είχε ουσιαστικά τελειώσει. Η γυναίκα μου μου είπε "θα ξαναπαίξεις και θα το ξεπεράσεις αυτό". Ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά με βοήθησε να εξελιχθώ ως άνθρωπος και να πάρω μαθήματα ζωής»