Μαρμούς: Η φετινή αποκάλυψη της Μπουντεσλίγκα

Η «εκτόξευση» του Αιγύπτιου επιθετικού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ομάρ Μαρμούς.

Μαρμούς: Η φετινή αποκάλυψη της Μπουντεσλίγκα

Ο Ομάρ Μαρμούς αποτελεί αδιαμφισβήτητα την εφετινή αποκάλυψη της Bundesliga. Ο 25χρονος επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πραγματοποιεί μια «εκρηκτική» εκκίνηση στη σεζόν που διανύουμε, σκοράροντας μάλιστα δις στο ισόπαλο ντέρμπι κορυφής (6/10) με τη Μπάγερν (3-3) εντός έδρας.

3.jpg
Ο Μαρμούς πανηγυρίζει το γκολ ισοφάρισης που πέτυχε στις καθυστερήσεις κόντρα στη Μπάγερν.

Ο «νέος Σαλάχ» όπως τον αποκαλούν, είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Εκείνος προτίμησε να παραμείνει στην Φρανκφούρτη, θέλοντας να ανταποδώσει για την πίστη που του έδειξαν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας.

Γεννημένος στις 07/02/1999 στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Γουάντι Ντέγκλα, ομάδα της γενέτειράς του.

Το ταλέντο του δεν άργησε να γίνει αντιληπτό, όταν και τον ανακάλυψε η Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2017. Ο 18χρονος τότε Μαρμούς, έκατσε υπομονετικά για μία τριετία στη δεύτερη ομάδα, προτού μεταπηδήσει στην πρώτη, το 2020.

-2.jpg
Ο Μαρμούς με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ.

Από εκεί δόθηκε για μισή σεζόν (01/2021-06/2021) δανεικός στη Ζανκτ Πάουλι, ομάδα της 2ης κατηγορίας τότε, προτού δοθεί εκ νέου δανεικός για μια σεζόν (2021/22) στη Στουτγκάρδη.

Οι συνεχείς μετακινήσεις δεν του επέτρεψαν να σταθεροποιηθεί κάπου και να αποδείξει την αξία του. Το καλοκαίρι του 2023 έμεινε ελεύθερος και η Άιντραχτ άρπαξε την ευκαιρία, εντάσσοντάς τον στο δυναμικό της.

Ο Μαρμούς υπογράφει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι του 2023.

Την περσινή σεζόν πραγματοποίησε αρκετές καλές εμφανίσεις που τον έβαλαν στο «στόχαστρο» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, κυρίως της Πρέμιερ Λιγκ. Ακούστηκαν τα ονόματα των Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Νιουκάστλ και Νότιγχαμ Φόρεστ, ο ίδιος όμως προτίμησε να μην παρασυρθεί και να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρό του.

Με την Άιντραχτ μέτρησε πέρσι 17 γκολ σε 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και έξι ασίστ. Νούμερα που επρόκειτο να ξεπεράσει τη φετινή σεζόν, καθώς έχει ήδη εννέα τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια και τέσσερις ασίστ. Τα οκτώ εξ' αυτών είναι στην Bundesliga, όπου σε έξι αγωνιστικές αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Τρία λιγότερα έχει ο κάτοχος του περσινού χρυσού παπουτσιού στη Γερμανία, Χάρι Κέιν.

Ο Μαρμούς φαίνεται πως έχει βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στη Φρανκφούρτη, ανεβάζοντας τη μετοχή του, κάτι που μπορεί να ωφελήσει στο μέλλον τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα της Άιντραχτ.