Τεν Χαγκ: «Πολλοί αγώνες, πολλές διοργανώσεις»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ Τεν Χαγκ εξέφρασε την αντίθεσή του με το νέο σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Τεν Χαγκ: «Πολλοί αγώνες, πολλές διοργανώσεις»

Τη διαφωνία του για το νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ.

Ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα του Europa League με την Τβέντε για την αύξηση των αγώνων και ήταν ξεκάθαρος.

«Ένας σύλλογος, μόνος του, δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα», μάλλον χρειάζεται το σύνολο του τομέα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, είναι ξεκάθαρο, πάρα πολλές διοργανώσεις.

Οι κορυφαίοι παίκτες είναι υπερφορτωμένοι και αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

«Οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι προπονητές, και τόσοι άλλοι παίκτες στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθήσουν να βελτιώσουν αυτό το περιβάλλον και να βρουν τη σωστή ισορροπία», σημείωσε και αναγνώρισε ότι ««τελικά, είναι οικονομικό ζήτημα.

Είμαστε και επαγγελματίες, άρα τα έσοδα πρέπει να έρθουν, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία».

Η συζήτηση για τα εξαντλητικά ημερολόγια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει τροφοδοτηθεί τις τελευταίες ημέρες από αστέρες του ποδοσφαίρου, κυρίως στην Αγγλία με τον Άλισον (Λίβερπουλ) και τον Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι).