Κύπρος: «Δεν ισχύει ότι η Αστυνομία σκόπιμα άφησε να συμβούν τα επεισόδια»

Δηλώσεις στο «Πρωτοσέλιδο» παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου σχετικά με τα όσα έγιναν στο Απόλλω-ΑΕΛ.

Κύπρος: «Δεν ισχύει ότι η Αστυνομία σκόπιμα άφησε να συμβούν τα επεισόδια»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΛ έφτασαν στο γήπεδο οργανωμένα. Έκαναν χρήση φωτοβολίδων και η μία κατέληξε εντός του αγωνιστικού χώρου. Χρησιμοποίησαν σπρέι, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, προκάλεσαν ζημιές στις περιστρεφόμενες θύρες και εισήλθαν στο γήπεδο πέραν των 800 οπαδών χωρίς έλεγχο».

«Στη συνέχεια αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα».

«Διερευνούμε το πως πέρασαν εντός του γηπέδου»

Για τους Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν: «Ο ένας είναι σοβαρά. Τραυματίστηκαν από τη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων και πετρών. Ένα μέλος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στα δάκτυλα του δεξιού ποδιού, μια άλλη συνάδελφος υπέστη εγκαύματα στα άκρα από μολότοφ, ενώ το πιο σοβαρό περιστατικό αφορά διαμπερές τραύμα στο γόνατο, κάταγμα και ρίψη επιγονατίδας στο αριστερό πόδι. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία».

«Δεν ισχύει ότι η Αστυνομία σκόπιμα άφησε να συμβούν τα επεισόδια. Το καταρρίπτουμε κατηγορηματικά. Πήγαμε προετοιμασμένοι όμως φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός οπαδών πήγανε για να κάνουν επεισόδια».

Πηγή: protathlima.com