Ο σπουδαίος Γιόκερες δεν σταματάει να «πυροβολάει»

Με 7 γκολ και 1 ασίστ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Βίκτορ Γιόκερες συνεχίζει να είναι ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών του πλανήτη.

Ο σπουδαίος Γιόκερες δεν σταματάει να «πυροβολάει»

Η νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε, με τις ομάδες να παίρνουν το πρώτο ρεπό της χρονιάς. Οι διακοπή των Εθνικών ομάδων δίνει την ευκαιρία στους περισσότερους συλλόγους να πάρουν τις πρώτες ανάσες και να διορθώσουν τα πρώτα στοιχεία τους εν όψει της συνέχειας. Ταυτόχρονα, μας δίνει τον χρόνο να ξεχωρίσουμε μερικά πράγματα από τις πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι μία τέτοια περίπτωση, με τον Νορβηγό να δείχνει ασταμάτητο στους πρώτους αγώνες με την Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά σήμερα θα πάμε λίγο πιο νότια, στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Εκεί που αγωνίζεται ένας εκ των πιο φορμαρισμένων επιθετικών σε ολόκληρο τον κόσμο, που ακόμα περιμένει την μεγάλη μεταγραφή.

Ο Βίκτορ Γιόκερες βρίσκεται στην Σπόρτινγκ από πέρσι το καλοκαίρι. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «Λιονταριών», 24 εκατομμύρια ευρώ από την Κόβεντρι, έπρεπε να δείξει άμεσα την ποιότητά του. Το έκανε και με το (πολύ) παραπάνω.

Ο Σουηδός φορ έκανε μια ονειρεμένη σεζόν πέρσι. 29 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, πανηγυρίζοντας στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνολικά, έπαιξε 50 αγώνες σε Πορτογαλία και Ευρώπη, με απολογισμό 43 γκολ και 15 ασίστ. Τρομακτικά νούμερα.

Οι περισσότεροι σύλλογοι της Ευρώπης είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Γιόκερες. Αλλά οι απαιτήσεις της Σπόρτινγκ (100 εκατομμύρια) ώθησαν τους περισσότερους μακριά. Παράλληλα, το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη, είχαν ως αποτέλεσμα την παραμονή του 26χρονου Σουηδού στη Λισαβόνα.

Ο Γιόκερες συνεχίζει να «πυροβολεί» ακατάπαυστα αντίπαλα δίχτυα. Με 7 γκολ και μια ασίστ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Στο τελευταίο, μάλιστα, παιχνίδι, σκόραρε στην νίκη της Σπόρτινγκ επί της ανταγωνίστριας Πόρτο με 2-0. Παράλληλα, πέτυχε δύο τέρματα κι έδωσε μια ασίστ στην νίκη της Σουηδίας με 3-1 επί του Αζερμπαϊτζάν.

Τα στοιχεία που διαθέτει ο Γιόκερες τον κάνουν έναν εκ των πιο πλήρεις επιθετικών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κορμί, ντρίπλα, ταχύτητα, εκτέλεση, τα έχει σχεδόν όλα. Το καλύτερο, είναι μόλις 26 ετών, τώρα μπαίνει στο παραγωγικό κομμάτι της καριέρας του. Και είναι δεδομένο ότι η ομάδα που θα αποφασίσει να επενδύσει πάνω του, δεν θα χάσει.