Συλαϊδόπουλος: «Να εκπροσωπήσουμε επάξια τον Ολυμπιακό»

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος αναφέρθηκε στον τελικό της Κ19 του Ολυμπιακού κόντρα στη Φλαμένγκο που θα διεξαχθεί στο Μαρακανά.

Συλαϊδόπουλος: «Να εκπροσωπήσουμε επάξια τον Ολυμπιακό»

Το Σάββατο (24/8, 22:00) οι Νέοι του Ολυμπιακού θα αγωνιστούν στον τελικό του Διηπειρωτικού που θα διεξαχθεί στο Μαρακανά με αντίπαλο τη Φλαμένγκο.

Η αποστολή των Πειραιωτών αναχώρησε για τη Λατινική Αμερική και ο προπονητής της ομάδας, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έδωσε το σύνθημα της νίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση τον παράγοντα της ηλικίας, μιλάμε για παιδιά 16 και 17 ετών. Αλλά για εμάς το σημαντικότερο είναι να αποκτήσουμε αυτές τις εμπειρίες, να μεγαλώσουμε μέσα από αυτές τις διαδικασίες. Το να παίξουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι μέσα στο Μαρακανά, μετά τη διαδικασία αυτού του ταξιδιού που και αυτό είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους περισσότερους. Είναι ένα υπερατλαντικό παιχνίδι και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στις συνθήκες.

Είναι τόσο μεγάλο το κίνητρο για την κατάκτηση του τίτλου, είναι τόσο μεγάλη η προσμονή για να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι που θεωρώ ότι όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που είπαμε και στα παιδιά είναι να σκεφτούν πόσοι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο δεν έχουν αγωνιστεί στο Μαρακανά. Σε εμάς δίνεται αυτή η δυνατότητα, μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε απέναντι στη Φλαμένγκο και να παίξουμε σε ένα γήπεδο που έχουν γραφτεί τόσες ιστορικές στιγμές, έχουν παίξει τόσο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

Θέλουμε να το βιώσουμε στο εκατό τοις εκατό και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να εκπροσωπήσουμε επάξια τόσο τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γιατί είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης».