Άρσεναλ: Επιταχύνει τις προσπάθειες για Καλαφιόρι

Η Άρσεναλ «φουλάρει τις μηχανές» για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ρικάρντο Καλαφιόρι από τη Μπολόνια.

Άρσεναλ: Επιταχύνει τις προσπάθειες για Καλαφιόρι

Η Άρσεναλ επιταχύνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση του αμυντικού της Μπολόνια, Ρικάρντο Καλαφιόρι. Οι «κανονιέρηδες» προχωρούν πλέον την κατάσταση και επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για τον 22χρονο το συντομότερο δυνατό. Ο διεθνής Ιταλός αποτελεί τον κορυφαίο αμυντικό στόχο του Μικέλ Αρτέτα αυτό το καλοκαίρι και μπορεί να παίξει άνετα είτε ως κεντρικός αμυντικός είτε ως αριστερός μπακ, ενώ εντυπωσίασε στο Euro 2024.

Ο Καλαφιόρι εντάχθηκε στη Ρόμα σε ηλικία οκτώ ετών και πέρασε 12 χρόνια στον σύλλογο, έχοντας 18 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και σκοράροντας ένα γκολ, προτού ενταχθεί στην ελβετική Βασιλεία το 2022. Ο Ιταλός πέρασε έναν χρόνο στη Βασιλεία, παίζοντας κυρίως ως αριστερός μπακ ή αριστερός ακραίος αμυντικός, προτού ενταχθεί στην Μπολόνια το 2023 - όπου ο προπονητής Τιάγκο Μότα τον μετακίνησε σε θέση κεντρικού αμυντικού. Η Βασιλεία έχει ακόμη ένα ποσοστό μεταξύ 40 και 50 τοις εκατό για τον Καλαφιόρι.

Ο Καλαφιόρι εντυπωσίασε στην Μπολόνια, βοηθώντας τον σύλλογο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Serie A και να επιστρέψει στο Champions League - μια διοργάνωση στην οποία είχε να συμμετάσχει από τη σεζόν 1964-65. Οι επιδόσεις του αμυντικού στην Μπολόνια τον οδήγησαν να κληθεί για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Έχει επιλεγεί πέντε φορές και ξεκίνησε και τους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, αλλά έχασε την ήττα στους «16» από την Ελβετία λόγω τιμωρίας.