Σλοτ: «Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια» (vid)

Ο Άρνε Σλοτ μίλησε για την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας της Λίβερπουλ, τους νέους ρόλους του προπονητικού επιτελείου και πολλά άλλα.

Σλοτ: «Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια» (vid)

Ο Άρνε Σλοτ απόλαυσε την πρώτη εβδομάδα προπονήσεων προετοιμασίας στη Λίβερπουλ, την οποία χαρακτήρισε «γεμάτη ενέργεια».

Ένα αρχικό γκρουπ παικτών των «κόκκινων» ξεκίνησε την προετοιμασία για την περίοδο 2024-25 υπό τον νέο προπονητή την περασμένη Παρασκευή, ενώ στα μέσα της εβδομάδας προστέθηκαν ο Γουατάρου Έντο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Με μια πρώτη εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο AXA να έχει πλέον περάσει, ο Άρνε Σλοτ εξέφρασε τις σκέψεις του για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη...

Άρνε, διανύουμε μια εβδομάδα προετοιμασίας - πώς σου φαίνεται και ποια είναι τα βασικά πράγματα που προσπαθείς να πετύχεις μέχρι στιγμής; «Μου αρέσει πολύ. Τα γήπεδα είναι υπέροχα. Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια- ο Πεπ Λίντερς και ο Γιούργκεν Κλοπ μου είπαν ήδη από την περασμένη σεζόν ότι θα απολαύσω τη συνεργασία μαζί τους - και δεν είπαν καθόλου ψέματα. Γεμάτοι ενέργεια. Επίσης οι νέοι που έρχονται από την Ακαδημία, έχουν την ίδια ένταση και τα παιδιά είναι ανοιχτά στο να μάθουν. Ο τρόπος που το βλέπω, ο τρόπος που αισθάνομαι είναι ότι τις απολαμβάνουν τις προπονήσεις επίσης. Οπότε, τα τρία πιο σημαντικά συστατικά».

Ήδη γνωρίζατε πολλά για αυτή την ομάδα και την ποιότητά της. Το βλέπετε ήδη αυτό στον αγωνιστικό χώρο; «Ναι, το βλέπω, αλλά οι περισσότεροι παίκτες που είναι εδώ αυτή τη στιγμή προέρχονται από την Κ21 και πρέπει να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί είναι γεμάτοι ενέργεια, τους αρέσει να πιέζουν, τους αρέσει να αντεπιτίθενται. Έχουν διδαχθεί πολύ καλά. Και αυτοί που είναι εδώ από την πρώτη ομάδα δίνουν το σωστό παράδειγμα στους νεαρούς, οπότε ήταν χαρά μου να δουλεύω μαζί τους την πρώτη εβδομάδα».

Έχουμε τον Έντο και τον Σαλάχ πίσω στην ομάδα τώρα. Πρέπει να είναι ωραίο να τους έχετε προσθέσει - ποια είναι τα σχέδιά σας γι' αυτούς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και την ενσωμάτωσή τους; «Ο Μο επέστρεψε δυναμικά, ήταν πραγματικά σε φόρμα. Αυτό νομίζω ότι ήταν πάντα, αλλά το ίδιο ισχύει και φέτος. Αυτό που θέλεις από αυτούς, όπως είπα, είναι να δίνουν το παράδειγμα και στους νέους. Γι' αυτούς είναι πολύ σημαντικό -όπως και για τους άλλους από την πρώτη ομάδα- να παραμένουν σε φόρμα. Είναι γεμάτοι ενέργεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή- να τους κρατήσουμε σε φόρμα, να χτίσουμε από εκεί και πέρα και να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

Όσον αφορά το προπονητικό σας επιτελείο, ο Φαμπιάν Ότε είναι τώρα εδώ με το τμήμα τερματοφυλάκων. Πόσο ωραίο είναι να τον έχουμε πραγματικά μαζί μας μετά το Copa America; «Ναι, είχε και αυτός ένα τουρνουά, ήταν με την ομάδα των ΗΠΑ. Δυστυχώς γι' αυτόν, βγήκαν από το τουρνουά. Του έδωσα μερικές εβδομάδες άδεια, αλλά είπε ότι ήθελε να έρθει το συντομότερο δυνατό. Έτσι είναι ήδη εδώ τώρα μετά από μια εβδομάδα διακοπών. Αυτό είναι κάτι που σας αρέσει να βλέπετε. Οι διακοπές είναι επίσης σημαντικές, αλλά σου αρέσει να βλέπεις τα μέλη του προσωπικού και τους παίκτες να θέλουν να έρθουν όσο πιο νωρίς μπορούν, να ενταχθούν στην ομάδα και να μας βοηθήσουν ελπίζοντας σε μια πολύ καλή σεζόν».

Και ο Άαρον Μπριγκς είναι το τέταρτο νέο μέλος του προσωπικού που επιβεβαιώσαμε τώρα στην ομάδα σας. Θα μπορούσατε να μας πείτε ποιος είναι ο ρόλος του και τι περιμένετε από αυτόν στην ομάδα; «Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς η σωστή λέξη για να τη χρησιμοποιήσω στα αγγλικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκει τη γέφυρα μεταξύ της ακαδημίας νέων και της πρώτης ομάδας. Κάνοντας επίσης πολλές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους παίκτες και φυσικά βοηθώντας μας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Είναι απλά ένα μέλος του επιτελείου μας, ίσως λίγο περισσότερο επικεντρωμένος στους παίκτες που βρίσκονται μεταξύ της Κ21 και της πρώτης ομάδας, αλλά έχει υπόβαθρο αναλυτή καθώς και βοηθού προπονητή, οπότε θα τον χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα τμήματα».