Κλοπ: Επίτιμος πρεσβευτής του Ιδρύματος της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ συμφώνησε να γίνει επίτιμος πρεσβευτής για το Ίδρυμα της Λίβερπουλ, με την αφοσίωσή του στις κινήσεις αλληλεγγύης των «κόκκινων» να συνεχίζεται και μετά την αποχώρησή του.

Κλοπ: Επίτιμος πρεσβευτής του Ιδρύματος της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι μακροχρόνιος θαυμαστής και πρεσβευτής του Ιδρύματος της Λίβερπουλ (LFC Foundation)και το έχει υποστηρίξει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είτε καλωσορίζοντας επισκέψεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, είτε μιλώντας δημόσια για το ζωτικής σημασίας έργο που επιτελείται καθημερινά στην περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ, είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Κάποτε αποκάλεσε περίφημα το LFC Foundation ως το καλύτερο τμήμα του συλλόγου, ενώ εξήρε το «απίστευτο» έργο που επιτελούν καθημερινά σε όλη την περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και όχι μόνο. Μετά το τελευταίο παιχνίδι του Κλοπ στην ηγεσία της Λίβερπουλ, στο LFC Foundation δόθηκε μια σειρά από μοναδικά αντικείμενα που φορούσε και υπέγραφε ο ίδιος για μια δημοπρασία συλλογής χρημάτων του Ιδρύματος, η οποία συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των 40.000 λιρών σε μόλις επτά ημέρες. Ο ρόλος του ως επίτιμου πρεσβευτή θα διασφαλίσει ότι η σύνδεσή του με το Ίδρυμα της Λίβερπουλ θα παραμείνει ανέπαφη και στο μέλλον.

«Το Ίδρυμα LFC επιτελεί απίστευτο έργο στην κοινότητα, τόσο στην περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ όσο και πέραν αυτής. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που θα συνεχίσω το έργο μου μαζί τους και θα γίνω ο πρώτος επίτιμος πρεσβευτής του Ιδρύματος LFC. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό τώρα που έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου».