Ομόνοια: Η μείωση του χρέος και το ποσοστό του Σωματείου

Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Σωματείου Ομόνοιας.

Ομόνοια: Η μείωση του χρέος και το ποσοστό του Σωματείου

Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Σωματείου Ομόνοιας με τον πρόεδρο του ΑΣΟΛ Μάριο Αργυρίδη να κάνει εκτενή απολογισμό δράσης του σωματείου.

Αναλυτικά: «Αρχίζοντας την τοποθέτηση του, καλωσόρισε τα μέλη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που φέτος έκλεισε 76 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Το Σωματείο στα 76 χρόνια ζωής κατέκτησε 107 τίτλους.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων, το ΔΣ ανέλαβε την ολοκλήρωση και την έγκριση της νέας συμφωνίας με τον Πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου στις 12 Ιουλίου 2023, μιας συμφωνίας που στόχο έχει να διατηρήσει την ομάδα Ποδοσφαίρου ανταγωνιστική και να καταφέρει να κατακτήσει τίτλους και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Επίσης στόχο έχει την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου Ηλίας Πούλλος και την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου, για το οποίο ο Πρόεδρος Σταύρος Παπασταύρου σύντομα θα ενημερώσει τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τον Σταύρο Παπασταύρου για την πρόσφατη ανακοίνωση και έναρξη της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ TV, από όπου θα βλέπουμε οτιδήποτε αφορά την ΟΜΟΝΟΙΑ και στο ποδόσφαιρο ανδρών, αλλά και σε όλα τα τμήματα του Σωματείου μας.

Παράλληλα ενημέρωσε τη Συνέλευση, ότι η πρόνοια της συμφωνίας για παραχώρηση του 20% των μετοχών της εταιρείας προς το Σωματείο χωρίς οποιαδήποτε αντιπαροχή έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και το Σωματείο κατέχει 1,300,000 μετοχές προς €1.00 από τα 6.500.000 μετοχές προς €1.00 που έκδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ.

Σχετικά με τους Λογαριασμούς που παρουσιάστηκαν ανέφερε κάποια στοιχεία κυρίως όσο αφορά την εξυπηρέτηση του υφιστάμενου χρέους που στις 31/12/2023 ήταν €10,8εκ και μειώθηκε κατά €1,3εκ από την 31/12/22 που ήταν €12,1εκ. αν από αυτά τα ποσά αφαιρέσουμε το ποσό που χαρίστηκε από το τμήμα φορολογίας με την προϋπόθεση ότι οι δόσεις για τα επόμενα 12 χρόνια θα πληρώνονται στην ώρα τους. Τότε το συνολικό πραγματικό χρέος είναι €7,8εκ στις 31/12/2023 σε σχέση με €8,9 στις 31/12 2022. Το χρέος που αναλογούσε για αποπληρωμή από το Σωματείο ήταν στο τέλος του 2023 €2,7εκ ενώ στις 31/12/22 ήταν €3,5εκ. Σύμφωνα με τους μη ελεγμένους λογαριασμούς στην 31/5/2024 το χρέος του Σωματείου είναι στα €10,4εκ αν αφαιρέσουμε και πάλι τα €3,0εκ τότε το χρέος είναι €7,4εκ μια πολύ σοβαρή μείωση του χρέους σε σχέση με της αρχές Μαΐου του 2018 που ήταν €18,0εκ.

Στην συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στα τμήματα του σωματείου.

Για το τμήμα Γυναικείου Ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε πως παρά τις τεράστιες προσπάθειες και αλλαγές που προχώρησαν
εντούτοις δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, όμως φέτος θα υπάρχουν στο δυναμικό 4 κύπριες ποδοσφαιρίστριες που προέρχονται από την πρωταθλήτρια ομάδα K18 των ακαδημιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έτσι ο στόχος που υπάρχει για ανάδειξη αθλητριών από τις ακαδημίες θα πραγματοποιηθεί. Ταυτόχρονα έχουν ενταχθεί κάποια προγράμματα που θα μικρύνουν τις διαφορές και θα μπορούν στο μέλλον να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα».

Πηγή: shootandgoal.com