Γιουβέντους: Ανακοίνωσε τον Ντάγκλας Λουίζ

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ντάγκλας Λουίζ από την Άστον Βίλα.

Γιουβέντους: Ανακοίνωσε τον Ντάγκλας Λουίζ

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ντάγκλας Λουίζ από την Άστον Βίλα.

Σε μια ξεχωριστή συναλλαγή, η Βίλα συμφώνησε για την απόκτηση του ακραίου επιθετικού Σάμουελ Ίλινγκ-Τζούνιορ και του μέσου Έντσο Μπαρρενέκεα από τη Γιουβέντους. Η συμφωνία για τον Λουίς αξίζει 50 εκατομμύρια συν 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους, ενώ η Βίλα θα εξασφαλίσει το δίδυμο της Γιουβέντους έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πώληση του Λουίζ έρχεται καθώς η Βίλα έπρεπε να πουλήσει έναν παίκτη της πρώτης ομάδας με σημαντικό κέρδος, αν σκόπευε να συνεχίσει να ξοδεύει ανάλογα με τις επιδόσεις της στο γήπεδο - μετά την τέταρτη θέση και την πρόκριση στο UEFA Champions League την περασμένη σεζόν - και να αποφύγει την παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League (PSR).

Η Βίλα απέκτησε τον Λουίζ από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2019. Δεν έπαιξε ποτέ για τους «πολίτες», αλλά εντυπωσίασε όσο ήταν δανεικός στην Τζιρόνα κατά τη διάρκεια της περιόδου 2018-19. Ο 26χρονος είχε 204 συμμετοχές με τη Βίλα και ήταν βασικός παίκτης υπό τον Ουνάι Έμερι.

Ο Λουίζ βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αγωνίστηκε στον εναρκτήριο αγώνα τους στο τουρνουά, την ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Κόστα Ρίκα τη Δευτέρα. Ο επόμενος αγώνας τους είναι με την Παραγουάη την Παρασκευή.