Κροατία - Ιταλία 1-1: Στους «16» η Ιταλία με «μπάζερ» του Ματία Τζακάνι (highlights)

Με γκολ του Ματία Τζακάνι στο 98’ η Ιταλία ισοφάρισε την Κροατία (1-1) και πέρασε στους «16» του Euro   

Κροατία - Ιταλία 1-1: Στους «16» η Ιταλία με «μπάζερ» του Ματία Τζακάνι (highlights)

Σπουδαίο ματς έγινε στην Λειψία, ανάμεσα στην Κροατία και την Ιταλία (1-1), στα πλαίσια του δεύτερου ομίλου του Euro 2024. Εκεί όπου οι Κροάτες ήθελαν μόνο νίκη για να πάρουν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι Ιταλοί αρκούνταν στην ισοπαλία την οποία και πήραν στο 98’, με γκολ της χρυσής αλλαγής, Ματία Τζακάνι.

Η Κροατία, με τον συνήθη ύποπτο, Λούκα Μόντριτς έφθασαν μία ανάσα από τη γη της επαγγελίας. Ο ηγέτης της «χρβάτσκα» πρώτα νικήθηκε σε πέναλτι από τον Ντοναρούμα, στο 53’, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εξιλεώθηκε με κοντινό σουτ και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς (1-0) !

Οι Ιταλοί όμως δεν το έβαλαν κάτω, πέρασαν μαζικά στην επίθεση και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 98 ! Τότε ο στόπερ Καλαφιόρι έκανε την κούρσα της ζωής του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την πάσα στον Τζακάνι που με τη σειρά του έκανε το τέλειο πλασέ που νίκησε τον μέχρι τότε «κέρβερο» Λιβάκοβιτς. Έτσι, η Ιταλία πέρασε στους «16», ενώ οι βαλκάνιοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για να περάσουν ως καλύτεροι τρίτοι έχοντας μόνο δύο βαθμούς στο ενεργητικό τους.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς - Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ – Μόντριτς (80’ Μάγιερ), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Σούτσιτς (70’ Πέρισιτς), Πάσαλιτς (46’ Μπούντιμιρ), Κράμαριτς (90’ Γιουράνοβιτς).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα - Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81’ Τζακάνι) – Ντιλορέντζο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (82’ Φατσιόλι), Πελεγκρίνι (46’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57’ Κιέζα)– Ρετέγκι, Ρασπαντόρι (75’ Σκαμάκα).