Λίβερπουλ: Στο «στόχαστρό» της ο Καλαφιόρι

Η Λίβερπουλ φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ρικάρντο Καλαφιόρι για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής.

Λίβερπουλ: Στο «στόχαστρό» της ο Καλαφιόρι

Η Λίβερπουλ φέρεται να έχει εντοπίσει τον κεντρικό αμυντικό της Μπολόνια Ρικάρντο Καλαφιόρι ως πιθανό μεταγραφικό στόχο ενόψει της επόμενης σεζόν. Καθώς οι διαπραγματεύσεις για νέες προσθήκες συνεχίζονται, η ομάδα του Άρνε Σλοτ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει κάποια συμφωνία. Παρ' όλα αυτά, οι εικασίες οργιάζουν με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Καλαφιόρι από την Μπολόνια αυτό το καλοκαίρι. Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από τη Γουέστ Χαμ, τη Νιούκαστλ και την Μπράιτον, οι οποίες φέρονται επίσης να επιθυμούν να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του 22χρονου.

Ο Καλαφιόρι τράβηξε την προσοχή μετά την εντυπωσιακή πρώτη του σεζόν με την Μπολόνια, συμμετέχοντας σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μετά τη μεταγραφή του από τη Βασιλεία. Η εξαιρετική του εμφάνιση με την Ιταλία στη νίκη της με 2-1 επί της Αλβανίας στον εναρκτήριο αγώνα του Β' ομίλου του Euro 2024 ενίσχυσε περαιτέρω τη φήμη του. Αυτή η επίδοση υπογραμμίζει την τακτική ευελιξία του και την ικανότητά του να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για κάθε πιθανό στόχο της Λίβερπουλ.

Ο Καλαφιόρι ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρόμα, κάνοντας το ντεμπούτο του με την ομάδα της Serie A τον Αύγουστο του 2020 σε ηλικία 18 ετών. Το 2022, επιχείρησε να βγει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας, εντασσόμενος στη Βασιλεία. Ωστόσο, μετά από μόλις ένα χρόνο στην Ελβετία, επέστρεψε στην Ιταλία, υπογράφοντας στην Μπολόνια πριν από 12 μήνες. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μπολόνια πλήρωσε στη Βασιλεία 4 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του, με τη Βασιλεία να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 40%.