Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ στη «μάχη» για τον Λένι Γιορό της Λιλ

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιδιώκουν ενεργά την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Λιλ, Λένι Γιορό, αν και αποδέχονται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί τελικά να κερδίσει την υπογραφή του.

Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ στη «μάχη» για τον Λένι Γιορό της Λιλ

Ο Λένι Γιορό έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες στην Ευρώπη μετά από μια εξαιρετική σεζόν για τη Λιλ και πρόκειται να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι ή ως ελεύθερος σε 12 μήνες.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν είναι επίσης μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται έντονα για τον 18χρονο, ο οποίος δεν αναμένεται να επεκτείνει το συμβόλαιο με τη Λιλ που λήγει τον Ιούνιο του 2025.

Ο πρόεδρος της Λιλ, Ολιβιέ Λετάνγκ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι θα επιτραπεί στον Γιορό -όπως και στον Καναδό επιθετικό Τζόναθαν Νταβίντ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει την ίδια ημερομηνία- να αποχωρήσει.

Ο Γιορό βρέθηκε στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσει τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League και η πεποίθηση των περισσότερων μνηστήρων του είναι ότι ο διεθνής με τη γαλλική εθνική ομάδα νέων θα μετακομίσει στο Μπερναμπέου, ακόμη και αν δεν προκύψει άμεσα συμφωνία.

Αλλά αυτό δεν έχει αποθαρρύνει ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ από το να πιέζουν σκληρά για να προσελκύσουν τον Γιορό, ειδικά δεδομένης της σπανιότητας ενός τόσο εξαιρετικού ταλέντου που είναι διαθέσιμο για μεταγραφή. Αυτές, μαζί με την Παρί, είναι γνωστό ότι έχουν κάνει τις πιο συγκεκριμένες κινήσεις μέχρι στιγμής και όλες θα ήταν έτοιμες να προσφέρουν ανταγωνιστικούς ή ευνοϊκούς όρους - ωστόσο παραμένει η προσδοκία ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα βγει μπροστά, ίσως αργότερα στη διαδικασία, και θα επικρατήσει.

Οι βρετανικές ομάδες βλέπουν τον Γιορό ως μια μοναδική ευκαιρία της αγοράς και όχι ως θεμελιώδες μέρος των σχεδίων πρόσληψης που απαιτούν μια εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποκτηθεί, αν και στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ σκοπεύουν να ενισχυθούν σε αυτή τη θέση ούτως ή άλλως.