Εμπαπέ: «Ο Λουίς Ενρίκε με έσωσε»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δήλωσε ότι δεν θα έπαιζε πέρυσι στην Παρί Σεν Ζερμέν εάν δεν είχε παρέμβει ο Λουίς Ενρίκε.

Εμπαπέ: «Ο Λουίς Ενρίκε με έσωσε»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ υποστήριξε ότι χωρίς την παρέμβαση του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν Λουίς Ενρίκε και του ποδοσφαιρικού συμβούλου του συλλόγου Λουίς Κάμπος, δεν θα έπαιζε πέρυσι για τους πρωταθλητές της Ligue 1.

Ο Γάλλος αστέρας, του οποίου η μετακίνηση στη Ρεάλ Μαδρίτης με ελεύθερη μεταγραφή από την Παρί επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα (3/6), είχε τεθεί προς πώληση και είχε αναγκαστεί να προπονείται χωριστά από τους συμπαίκτες του το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μια αντιπαράθεση για το συμβόλαιο σχετικά με το μέλλον του.

Ο 25χρονος επιθετικός δήλωσε ότι ο Λουίς Ενρίκε και ο Κάμπος επενέβησαν για να τον «σώσουν» και του επέτρεψαν να παίξει ρόλο στη σεζόν της Π.Σ.Ζ..

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την Εθνική Γαλλίας, ο Εμπαπέ ανέφερε πως: «Μου είπαν ότι δεν θα παίξω για την Παρί, μου το ξεκαθάρισαν, μου το είπαν μέσω των μέσων ενημέρωσης, μου το είπαν κατάμουτρα. Ήταν πολύ ξεκάθαρο. Μου μίλησαν βίαια, μου το είπαν. Έτσι ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι δεν θα έπαιζα.

Ο Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος με έσωσαν. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχα πατήσει ποτέ το πόδι μου στο γήπεδο. Αυτή είναι η αυστηρή αλήθεια και γι' αυτό ήμουν πάντα τόσο ευγνώμων στον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή.

Ακούω όλη την κριτική, επειδή πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορεί να αναλύσει τις επιδόσεις μου, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να αφήσω την άμυνά μου να πέσει εδώ και να πω ότι ίσως ήταν λίγο χαμηλότερα από τα στάνταρ μου.

Αλλά σε σύγκριση με όλα όσα έχω βιώσει, το να παίζω, να επαναλαμβάνω αγώνες και να κερδίζω τρόπαια ήταν η μεγαλύτερη πηγή υπερηφάνειας για μένα. Αλλά είναι σίγουρο ότι του χρόνου, δεν θα είμαι ικανοποιημένος με μια τέτοια χρονιά».

Ο Εμπαπέ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Παρί το καλοκαίρι του 2022, αφού έφτασε πολύ κοντά στο να μετακομίσει στη Μαδρίτη. Η συμφωνία είχε διάρκεια μέχρι το 2024 και περιλάμβανε οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Ενημέρωσε την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Ιούνιο ότι δεν θα ασκήσει την οψιόν επέκτασης - αλλά σκόπευε να παραμείνει για την ερχόμενη σεζόν. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ήταν αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον Εμπαπέ να αποχωρήσει δωρεάν από τον σύλλογο, μετά το μακροχρόνιο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Παρί να στείλει μια τρισέλιδη επιστολή στον Γάλλο διεθνή τον Ιούλιο, κατηγορώντας τον ότι αναστάτωσε τον σύλλογο και δίνοντάς του προθεσμία για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Στη συνέχεια, ο Εμπαπέ επέστρεψε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας τον Αύγουστο, μετά από συζητήσεις με τον σύλλογο, και πραγματοποίησε 48 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24, σκοράροντας 44 γκολ και δίνοντας 10 ασίστ, καθώς η Παρί κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1.

Αποχωρεί από τον σύλλογο ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Παριζιάνους με 256 γκολ σε 308 συμμετοχές.