Μαρέσκα: Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό - «Θαυμάσια εμπειρία»

Ο Έντσο Μαρέσκα είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Τσέλσι. Το fosonline.gr ανατρέχει στην θητεία του Ιταλού στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Μαρέσκα: Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό - «Θαυμάσια εμπειρία»

Έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν στην Championship με τη Λέστερ, την οποία και οδήγησε ξανά στην Premier League, ο Έντσο Μαρέσκα θα κάνει το επόμενο βήμα αναλαμβάνοντας τις τύχες της πανάκριβης Τσέλσι.

Ο 44χρονος, στη σπουδαία καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, πέρασε και έναν χρόνο στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2009 για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή στην τελευταία χρονιά του Σωκράτη Κόκκαλη.

«Πήγα στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη, γιατί με έπεισαν, λέγοντάς μου ότι θα προσπαθούσαμε να γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη, οπότε με έπεισαν με αυτό», δήλωνε το 2021 στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι ως βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός εκείνη τη χρονιά έφτασε μέχρι τους «16» του UEFA Champions League, για δεύτερη φορά μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια. Ο Μαρέσκα συνολικά αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια με τον «δαφνοστεφανομένο έφηβο», σκόραρε 8 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ προτού αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μαρέσκα πάντως θυμάται με χαμόγελο την εποχή του στον Ολυμπιακό, όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Ζίκο, όπως αναφέρει σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του εκείνης: «Η ομάδα πουλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη, οπότε όταν αυτός ήρθε, άλλαξε τα πάντα.

Ωστόσο ήμουν τυχερός να παίξω υπό τις οδηγίες του Ζίκο. Πρώτα απ' όλα ήταν, ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, αλλά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, γιατί πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Αποφάσισα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από ένα χρόνο, γιατί ήθελα να γυρίσω στην Ισπανία. Η Ελλάδα ήταν μια διαφορετική χώρα, με διαφορετική κουλτούρα, αλλά ήταν μια θαυμάσια εμπειρία».