Τέλος εποχής για τον Κλαούντιο Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έσωσε την Κάλιαρι και αποχωρεί από τους πάγκους σε ηλικία 72 ετών. Μεγαλύτερο παράσημο καριέρας ο τίτλος με την Λέστερ. 

Τέλος εποχής για τον Κλαούντιο Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι κατάφερε να κρατήσει την Κάλιαρι στη Serie A και ανακοίνωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία επαγγελματική σχέση του με ομάδα στην καριέρα του. Αποφάσισε να αποσυρθεί από την προπονητική σε ηλικία 72 ετών.

Ο Ιταλός τεχνικός που έχει τεράστιο παράσημο τον τίτλο στην Premier League με την Λέστερ σε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις όλων των εποχών το 2016 είχε νωρίτερα ένα πέρασμα από την Εθνική Ελλάδας που είχε αποτύχει.

Έχει περάσει επίσης απ’ τους πάγκους των Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Ρόμα, Σαμπντόρια, ενώ στην τροπαιοθήκη του έχει μεταξύ άλλων ένα Κύπελλο κι ένα Super Cup Ιταλίας το 1996 με τη Φιορεντίνα, αλλά κι ένα Κύπελλο Ισπανίας το 1999 κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup το 2004 με τη Βαλένθια.

Η κορυφαία ατάκα του μετά το θρίαμβο με την Λέστερ: «Θα έχω πάντα στο συρτάρι μου αυτό το μετάλλιο και όταν κάτι με ενοχλεί, θα το βγάζω, θα το βλέπω και θα λέω ηρέμησε. Έχεις καταφέρει αυτό το πράγμα»!