Premier League: Ο υπερυπολογιστής της Opta έβγαλε την πρωταθλήτρια

Σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή της Opta η Μάντσεστερ Σίτι θα πάρει και τον φετινό τίτλο στην Premier League. Ποιες θα αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης και ποιες θα υποβιβαστούν.

Premier League: Ο υπερυπολογιστής της Opta έβγαλε την πρωταθλήτρια

Στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι θα καταλήξει και ο φετινός τίτλος της Premier League. Αυτό τουλάχιστον «έβγαλε» ο υπερυπολογιστής της Opta, η οποία είναι μία βρετανική εταιρεία αθλητικών αναλυτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν 84% πιθανότητες για να κερδίσουν το τρόπαιο στην κατηγορία, τη στιγμή που η Άρσεναλ συγκεντρώνει το 5,7% και η Λίβερπουλ το 9,3%.

Όσον αφορά τις ομάδες που κερδίσουν την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης, αυτές είναι οι Τότεναμ, η Νιούκαστλ και Άστον Βίλα, ενώ στο όριο είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπράιτον.

Αίσθηση προκάλεσε η εκτίμηση για την Τσέλσι, που την θέλει να καταλαμβάνει την ένατη θέση στη βαθμολογία, ενώ όσον αφορά τις ομάδες που αναμένεται να υποβιβαστούν σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή της Opta, αυτές είναι οι Λούτον (22,7%), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (31,1%) και Μπέρνλι (34,8%).