Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών για Μπενζεμά: «Έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατηγορεί τον Καρίμ Μπενζεμά για σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα.

Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών για Μπενζεμά: «Έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Επίθεση στον Καρίμ Μπενζεμά εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν. Ο Γάλλος σταρ πήρε θέση υπέρ της Παλαιστίνης μέσω σόσιαλ μίντια, με τον Γάλλο Υπουργό να τον κατηγορεί για σχέση με τρομοκράτες:

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (σ.σ. θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Γαλλία)», δήλωσε ο Νταρμανέν στο CNews.

Ποια είναι η Μουλσουμανική Αδελφότητα

Η Μουλσουμανική Αδελφότητα είναι μια διακρατική οργάνωση σουνιτών ισλαμιστών που ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 από τον μουσουλμάνο λόγιο και δάσκαλο Χασάν αλ-Μπάννα. Οι διδασκαλίες του αλ - Μπάννα βρήκαν απήχηση και εκτός Αιγύπτου, επηρεάζοντας μέχρι και σήμερα πολλά ισλαμικά κινήματα.

Το σύνθημα της Αδελφότητας είναι παραδοσιακά «Πιστοί αλλά Αδελφοί». Αυτό το σύνθημα επεκτάθηκε σε πέντε μέρη: «Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα, Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας, Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας, Θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η επιθυμία μας».

Αρχικά ξεκίνησε ως ένα παν-ισλαμικό θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα, ενώ αργότερα απέκτησε και πολιτικούς στόχους, κυρίως για τον τερματισμό της αγγλικής κατοχής της Αιγύπτου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε κατ' εκτίμηση δύο εκατομμύρια μέλη στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η τεράστια επιρροή της ήταν σαφής, με περισσότερα από 2.000 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και 2.000 κοινωνίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και κοινωνικές υπηρεσίες. Λειτουργούσε κλινικές υγείας, αθλητικούς συλλόγους, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τζαμιά και ισλαμικά κέντρα, και είχε παρουσία 10.000 εθελοντών στρατιωτών στην Παλαιστίνη. Οι ιδέες της είχαν κερδίσει οπαδούς σε όλο τον αραβικό κόσμο και επηρέασε άλλες ισλαμικές ομάδες με το «μοντέλο του πολιτικού ακτιβισμού σε συνδυασμό με το ισλαμικό φιλανθρωπικό έργο».

Το 2012, έγινε το πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό κόμμα στην Αίγυπτο, αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ρωσίας, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ωστόσο, η Αδελφότητα επιμένει ότι είναι μια ειρηνική οργάνωση, επισημαίνοντας τις δημοκρατικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε και την αναγκαστική παραίτηση της δια της βίας. Ο κορυφαίος ηγέτης της ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα «καταδικάζει τη βία και τις βίαιες πράξεις».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110