Τα έδωσε όλα κι έμεινε στον... άσο
Λένε ότι για να γίνεις βασιλιάς στη ζούγκλα πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι. Παρότι η Λίβερπουλ στρίμωξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κατάφερε να της στερήσει το 14ο πρωτάθλημα Ευρώπης στην Ιστορία της.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, δεν ξεκίνησε ως φαβορί κανένα από τα παιχνίδια της από τη φάση των «16» και μετά! Απέκλεισε αρχικά την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια τις πρώτες τρεις ομάδες του -κατά γενική ομολογία- κορυφαίου πρωταθλήματος στην κόσμο, της Πρέμιερ Λιγκ, για να στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο της. Χωρίς να είναι καλύτερη από καμία εκ των Τσέλσι, Σίτι και Λίβερπουλ… Όμως, με τον πολυνίκη Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της και πάγκο δισεκατομμυρίων -σε χρήμα και εμπειρίες- οι Μαδριλένοι απέδειξαν ότι έχουν το knowhow όσον αφορά τους τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Έκαναν πράξη τη θεωρία ότι αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται...
Η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλύτερη της αντιπάλου της, αλλά θα έχει να θυμάται ότι στους τελικούς του 2018 και του 2022, με τον ίδιο αντίπαλο, παρότι τα έδωσε όλα, έμεινε στον... άσο. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ο δικός της «άσος», ο Κάριους, εκείνος που «χάρισε» το τρόπαιο στη Ρεάλ και προχθές ήταν ο αντίπαλος, ο Τιμπό Κουρτουά, κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του, κράτησε στα χέρια του κάθε απειλή από το «κύμα» των 23 τελικών προσπαθειών της Λίβερπουλ και μαζί με το μετάλλιο του πρωταθλητή Ευρώπης θα έχει να... γυαλίζει και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού. Σε μια τέτοια βραδιά για τη Ρεάλ πρωταγωνιστές υπάρχουν πολλοί, πόσω μάλλον στην παρούσα σεζόν. Όμως η τελευταία γεύση είναι πάντα αυτή που μένει στον κόσμο. Και ο Βέλγος κατάφερε να πάρει τη δόξα ακόμα και από τον Καρίμ Μπενζεμά, που έκανε «όργια» μέχρι να φτάσει η Ρεάλ στον τελικό.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Από την άλλη η Λίβερπουλ έμεινε με το «γαμώτο». Δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Για ένα γκολ «έχασε» τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Αγγλία, για ένα γκολ έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην παράταση ή στην... αγαπημένη της φέτος διαδικασία των πέναλτι αυτό που δικαιούταν στην κανονική διάρκεια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα κι έτσι, όμως, η χρονιά έχει θετικό πρόσημο. Παίζοντας 63 παιχνίδια φέτος, διεκδίκησε και τις τέσσερις διοργανώσεις στις οποίες πήρε μέρος, κατακτώντας το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Αυτή είναι η πολύτιμη βιτρίνα της φέτος. Πίσω από αυτήν, όμως, κρύβεται ένα στατιστικό, το οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ -αν δεν το έχει κάνει- θα χρειαστεί να το ερμηνεύσει ποδοσφαιρικά: η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανέναν από τους τρεις τελικούς στους οποίους πήρε μέρος φέτος. Υπάρχει εξήγηση και «γιατρικό»; Ποιος νοιάζεται; Υπάρχει ο Κλοπ, ο κορυφαίος φέτος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος κατάφερε σχεδόν χωρίς μεταγραφές να μεταμορφώσει σε «φονική μηχανή» την περσινή αναιμική ομάδα. Μόλις σε λίγους μήνες! Και σίγουρα είναι ο πρώτος που σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον δεν θα ήθελε να μείνει ξανά η ομάδα του στον... άσο.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ