Ο Ρόι Κάρολ χρόνια δεν κοιτά

Η πορεία του Βορειοϊρλανδού πορτιέρο έπειτα από την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το 2014 ως την χτεσινή ανανέωση του συμβολαίου του με την Λίνφιλντ

Ο Ρόι Κάρολ χρόνια δεν κοιτά

Τι κι αν διανύει το 40ο έτος της ηλικίας του. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά πτοεί τον Βορειοιρλανδό τερματοφύλακα Ρόι Κάρολ, ο οποίος όχι μόνο συνεχίζει απτόητος την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά χτες έβαλε την υπογραφή του και σε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λίνφιλντ - στην οποία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ιδίως στην Αγγλία, όπου αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ, αλλά κι ένας παίκτης που πέρασε και από τη χώρα μας φορώντας τη φανέλα τόσο του ΟΦΗ όσο φυσικά και του Ολυμπιακού.

Ήταν Γενάρης του 2012 όταν ο Κάρολ ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» για να υπερασπιστεί την εστία του Θρύλου, ενώ στο διάστημα της θητείας του στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και στέφθηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος, πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Νησί για λογαριασμό της Νοτς Κάουντι. Παρότι πολλοί περίμεναν ότι εκεί θα έβαζε τις τελευταίες «πινελιές» προτού κρεμάσει τα γάντια του, εν τούτοις μέχρι σήμερα συνεχίσει κανονικά την πορεία του και εμφανίζεται έτοιμος να… γεράσει στα γήπεδα!

Η επιστροφή στο Νησί

Πρώτος «σταθμός» του Κάρολ μετά τον Ολυμπιακό, όπως προαναφέραμε, ήταν η Νοτς Κάουντι το 2014. Ο σύλλογος της Νότιγχαμ την προηγούμενη σεζόν είχε κερδίσει στο νήμα την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας (Λιγκ 1) και είχε τερματίσει μόλις μία θέση πάνω από τη θέση του υποβιβασμού. Έτσι, για την περίοδο 2014/15 αναζητούσε μεταξύ άλλων κι έναν έμπειρο τερματοφύλακα για την εστία του, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό του. Τον βρήκε τελικά στο πρόσωπο του Κάρολ και ο τελευταίος έβαλε την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, γράφοντας έτσι μία νέα «σελίδα» στην καριέρα του.

Στην πρώτη του σεζόν ο Βορειοιρλανδός πραγματοποίησε 50 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο η ήττα (3-1) της Νοτς Κάουντι στην τελευταία αγωνιστική από τη Τζίλιγχαμ σήμανε τον υποβιβασμό της από την κατηγορία. Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες του συλλόγου από το Νότιγχαμ έμειναν ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Κάρολ και τον κράτησαν για έναν ακόμα χρόνο. Το Μάη του 2016 έπειτα από άλλες 34 εμφανίσεις στη Νοτς Κάουντι ο διεθνής άσος τελικά αποχώρησε για να επιστρέψει στην πατρίδα του για πρώτη φορά έπειτα από 21 χρόνια επαγγελματικής καριέρας.

Το νταμπλ με τη Λίνφιλντ

Ο Κάρολ βρήκε ποδοσφαιρική «στέγη» στη Λίνφιλντ και στην πρώτη του σεζόν πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Βοήθησε το σύλλογο του Μπέλφαστ να φτάσει στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου και μάλιστα βραβεύτηκε στο τέλος της περιόδου με τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της σεζόν. Τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε πήρε μέρος σε 28 αναμετρήσεις αλλά και η ομάδα του δεν κατάφερε να διατηρήσει τα «σκήπτρα» στην κατηγορία, ενώ παράλληλα έχασε και στα πλέι-οφ την ευκαιρία να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Ο προπονητής του πάντως στη Λίνφιλντ και άλλοτε… συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα, Ντέιβιντ Χίλι, αποφάσισε να τον κρατήσει στο ρόστερ για ακόμα έναν χρόνο και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για έναν «χαρισματικό ηγέτη μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια» αλλά κι έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να οδηγήσει το σύλλογο στις επιτυχίες την επόμενη περίοδο. Τι κι αν τον προσεχή Σεπτέμβρη ο Κάρολ θα γιορτάσει το 41ο έτος της ηλικίας του, εν τούτοις είναι φαίνεται έτοιμος να γράψει αρκετές ακόμα σελίδες στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής του ιστορίας, προτού κρεμάσει τα γάντια του και πει «αντίο» από την δράση.