Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Αδιόρθωτος!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την αδύναμη Μπόρατς Μπάνια Λούκα με την οποία ήρθε ισόπαλος 1-1 στη Βοσνία. Μοιραίος παίκτης ο Σπόραρ που έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες. Δοκάρι ο Τετέ στο 72'

Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Αδιόρθωτος!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την αδύναμη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 στην Βοσνία για την πρώτη αγωνιστική στην League Phase του Conference League.

Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν φλύαροι, μονότονοι, χωρίς σαφές πλάνο για την επιθετική τους λειτουργία, ενώ η επιλογή του Αλόνσο να ξεκινήσει με τον Σπόραρ ήταν μάλλον καταδικαστική, καθώς ο Σλοβένος αστόχησε σε δύο κραυγαλαίες ευκαιρίες έτοιμα γκολ πριν δώσει τη θέση του στον Ιωαννίδη.

Οι Βόσνιοι, μια ομάδα που μετά βίας στέκεται στην Super league 2, πάλεψαν, αμύνθηκαν μέχρι… τέλους και πήραν περήφανο βαθμό.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι, καθώς στο 11’ ο Σπόραρ τροφοδότησε τον Τζούρισιτς, εκείνος βρήκε κάθετα τον Μλαντένοβιτς, που έκανε τη σέντρα και ο Μπακασέτας από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1 με πλασέ.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι «πράσινοι» όμως έδωσαν χώρο στους Βόσνιους, δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και χωρίς να απειλούνται άμεσα δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν την… ηρεμία τους.

Μάλιστα στο 12’ ο Σπόραρ έχασε τεράστια ευκαιρία τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Μπόρατς και πέραν τούτου ουδέν…

Οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες, που πάντως δεν ανησύχησαν τον Ντραγκόφσκι με τον Παναθηναϊκό πάντως έστω κι αν δεν κινδύνευε να μην πατάει καλά στο γήπεδο.

Με μια… παιδαριώδη αντίδραση μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο 50’ είδαν τον Ντεσπότοβιτς να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 62’ ο Σπόραρ έχασε μια ακόμα τεράστια ευκαιρία, ενώ μετά από πέντε λεπτά ο Αλόνσο έκανε τις πρώτες του κινήσεις, μάλλον καθυστερημένα, στο ματς. Πέρασε στο παιχνίδι τους Ουναΐ, Τετέ, αντί των Πελίστρι και Τσέριν, όπως και τον Ιωαννίδη αντί του Σλοβένου.

Στο 72’ ο Τετέ είχε δοκάρι μετά από ωραία προσπάθεια με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να σκοράρει και τους Βόσνιους να αμύνονται σαν… λυσσασμένοι!
Παρά τις προσπάθειες οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα… μπετόν της Μπόρατς, η οποία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με το τελικό 1-1 και να την πανηγυρίζει δεόντως.

Μικρογραφία

Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1

Γήπεδο: «Γκράντσκι Στάντιουμ»

Διαιτητής: Ελχίν Μασίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Σκόρερς: Ντεσπότοβιτς (50’)- Μπακασέτας (11’)

Κίτρινες: Σκόρουπ (47’), Χερέρα (55’), Κουλάσιν (82’) - Σένκεφελντ (64’) , Μαξίμοβιτς (75’), Ίνγκασον (86’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΜΠΟΡΑΤΣ (Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι- Βούκσεβιτς (67’ Κβρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα - Όγκρινετς, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ) - Κούλοσλιν, Σάβιτς (88’ Τσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (77’ Χρέλια)- Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρτσετιτς).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι- Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Ίνγκασον- Μαξίμοβιτς (78’ Μαντσίνι), Τσέριν (65’ Τετέ) - Μπακασέτας (78’ Αράο) - Τζούρισιτς, Πελίστρι (65’ Ουναΐ) - Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης)