Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για Ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί

Η Ομόνοια νίκησε με 3-1 την Τορπέδο Κουταίσι στο ΓΣΠ και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για Ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί

Δύο γκολ ο Κουλιμπαλί, ένα ο Εβάντρο για το τριφύλλι, ισοφάρισε προσωρινά στο 74′ ο Πιρές για τους Γεωργιανούς.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνησε δυναμικά η Ομόνοια, έλεγχε τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και γυρόφερνε της περιοχή των Γεωργιανών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 12′ η Τορπέδο είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ με το σουτ του Γιάνσεν να σταματά στον Φαμπιάνο. Η Ομόνοια απάντησε με το πλασέ του Σεμέδο στο 16′ να σταματά στον Κλάζιτς.

Ο Χαμάς προσπάθησε αρκετές φορές να απειλήσει με απευθείας κόρνερ τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως στο 41′ κτύπησε στην καρδιά της άμυνας, εκεί όπου ο Κουλιμπαλί πιο ψηλά απ’ όλους έγραψε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά.

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Στεπίνσκι σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ, όμως ήταν άστοχος.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 67′ καταγράφηκε ευκαιρία στην επανάληψη με τον Κλάζιτς να αποκρούει το πλασέ του Σεμέδο με δυσκολία.

Η Τορπέδο στο 74′ έφτασε στην ισοφάριση με τον Πιρές να τρυπώνει στην άμυνα και να πλασάρει εύστοχα τον Φαμπιάνο. Στην φάση προηγήθηκε φάουλ στον Κουλιμπαλί, κάτι που δεν σφύριξε ο διαιτητής Ματόσα.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78′ ο Κουλιμπαλί με δεύτερο δικό του γκολ, ξανά με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Εβάντρο έκανε το 2-1 δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Ομόνοια.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 84′ με τον Κακουλή να πατά την μπάλα στον Εβάντρο και αυτός με υποδειγματικό πλασέ εκτός περιοχή να νικάει τον Κλάζιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Σεμέδο, Στεπίνσκι (Κακουλής 68′), Μασούρας (Ντιουνκού 89′), Σίμιτς (Αλιούν 89′), Μάριτς, Χαμάς, Παναγιώτου, Χαραλάμπους (Εβάντρο 68′), Εράκοβιτς

ΤΟΡΠΕΝΤΟ: Κλάζιτς, Μοντέιρο (Μπιντζινασβίλι 73′), Νονταράια, Τζιγκάουρι (Πατσιάτσια 73′), Γιόνσεν, Νίνκοβιτς (90′ Σεργκερασβίλι), Σακχό, Πιρές, Σαντοκάντζε, Ζούνιορ (Γιανσανέ 46′), Μαχτεσβίλι (Γουόρλει 46′)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί, Χαραλάμπους, Χαμάς, Φαμπιάνο / Μεντισβίλι, Νίνκοβιτς,Τζιγκάουρι, Σαντοκάντζε, Γιόνσεν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

Πηγή: shootandgoal.com