ΑΕΚ: «Περσινά ξινά σταφύλια»!

Η ΑΕΚ, αγωνιζόμενη με την συντριπτική πλειονότητα των παικτών της περασμένης σεζόν, στον παρθενικό της τρέχουσας,  έδειξε να μην έχει ξεπεράσει τις… παιδικές ασθένειες που της στοίχισαν το πρωτάθλημα, προβληματίζοντας.

ΑΕΚ: «Περσινά ξινά σταφύλια»!

«Είμαστε στο ίδιο σημείο…» Αυτό ήταν το «πηλίκο» των δηλώσεων του, προβληματισμένου και συνοφρυωμένου, Ματίας Αλμέιδα μετά το πέρας του πρώτου αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Που σίγουρα αλλιώς περίμενε την πρώτη του εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό ματς (παρθενικής και της ΑΕΚ στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, με την τωρινή του μορφή) κι όχι με …σάουντρακ σφυρίγματα κι αποδοκιμασίες!

Ήχοι που αποτέλεσαν το απόλυτο «καμπανάκι» αφύπνισης της ομάδας, αφού το κοινό της είδε ότι ούτε το αυτογκόλ του Βίντα, ούτε η γκάφα - πέναλτι του Στρακόσα (που θύμισε Στάνκοβιτς στην Μασασαλία) αποτέλεσαν επαρκή για τους παίκτες τους, που κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται…) μέσα σε 18 λεπτά εκεί που προηγούντο με 4-0 να δεχθούν τρία γκολ από την ακίνδυνη ως τότε Ίντερ ντ’ Εσκάλδες και όχι μόνο ν’ αφήσουν την υπόθεση πρόκρισης στον 3οπροκριματικό γύρο του Conference League μισοτελειωμένη (πρέπει να την τελειώσουν στο συνθετικό χλοοτάπητα της Ανδόρας μ’ ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά να θυμίσουν όλα τα κακώς κείμενα που τους άφησαν άτιτλους την περασμένη σεζόν!

O «κιτρινόμαυροι», που εμφανίστηκαν στο (καμένο, από την σπορά και τη ζέστη, σ’ αρκετά σημεία) τερέν του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας με έναν μόνο νεοαποκτηθέντα (Στρακόσα), θύμισαν τα καλά στοιχεία (φουριόζικη είσοδος στο ματς, καλή εικόνα όσο ήταν σοβαρή) της προηγούμενης τους «έκδοσης»

Ωστόσο, με τέτοια σύνθεση - και κατά 4/5 παλιούς τους προερχόμενους από τον πάγκο (μόνο νέο πρόσωπο ο Κοϊτά που ήταν κι ο μόνος διασωθείς, απ’ όσους αγωνίστηκαν στο τελευταίο τρίτο του αγώνα, με διάθεση, ορθολογικές κινήσεις και την αντίπαλη άμυνα να τον «νιώθει») – δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα …περσινά ξινά σταφύλια!

Η γνωστή κι… αναμενόμενη σχεδόν καθίζηση μετά το 60’-65’ που έφερε μνήμες του τι συνέβη σε κάμποσες αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ματς που θεωρητικά ήταν του …χεριού της ΑΕΚ και στοίχισαν στην …σούμα του τίτλου (με Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό, Κηφισιά)

Άλλοθι υπάρχουν πολλά.

Πρώτο ματς, η ομάδα δεν (πρέπει να) είναι έτοιμη, ζέστη, το τερέν.
Όλα αυτά θα προτάσσονταν αν δεν υπήρχε το κακό προηγούμενο.

Προς τιμήν του ο Αλμέιδα δεν τα επικαλέστηκε συμφωνώντας, αυτή τη φορά, ότι πρόβλημα υπάρχει.

Εν αντιθέσει με την περασμένη σεζόν που …κλώτσαγε το κουτάκι παρακάτω, σχεδόν όλη την σεζόν, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Που έχουν κάνει και το κοινό ελάχιστα ανεκτικό, πλέον.

Και ναι μεν η στήριξη είναι δεδομένη, αλλά η απώλεια του περσινού τίτλου («κερδισμένου», για πολλούς), με τον τρόπο που έγινε, αποτελεί μια «πληγή» που αιμορραγεί κάθε τα γεγονότα την υπενθυμίζουν…